Bešlić: Gradska uprava ne radi do daljnjeg

Neredi u Mostaru, Gradska uprava Mostara, Ljubo Bešlić, Mostar, Neredi u Mostaru, Mostar, paljenje, prosvjedi, šteta, Gradska uprava Mostara, spaljeni objekti, Neredi u Mostaru

"Civilna zaštita, vatrogasci i jedan veoma mali broj ljudi će obvezno raditi da sačuva imovinu i ono što se da sačuvati. Ukoliko se nemili događaji u Mostaru ponove sazvat ćemo izvanredni Stožer civilne zaštite kako bi proglasili izvanredno stanje", kazao je Bešlić nakon izvanredne sjednice Kolegija gradonačelnika.

Na pitanje smatra li da je policija jučer barem dio događaja mogla spriječiti, Bešlić je kazao kako ne želi komentirati rad policije te kako smatra da su dobrim dijelom mediji doprinijeli trenutnom stanju u BiH, posebice kada neke nevladine organizacije dobiju prostor u medijima i pozivaju na nerede.

Također, kako je kazao, neprimjerene izjave pojedinih visokih dužnosnika doprinijele su pogoršanju stanja.

Kada su u pitanju štete nastale nakon prosvjeda, Bešlić je kazao kako je o tome trenutno nemoguće govoriti, ali da su angažirani sudski vještaci koji će utvrditi konačno stanje.

Govoreći o odgovornosti za nastalu situaciju, Bešlić je kazao kako ne misli da su jučerašnji prosvjedi bili usmjereni protiv svih razina vlasti te kako smatra da su prosvjedi organizirani.

"Tko je od vas čuo da su prosvjednici govorili i iznijeli svoje zahtjeve. Prosvjedi su ciljano organizirani u Mostaru kako bi se u multietničkoj sredini napravio problem", kazao je Bešlić i pozvao građane da ostanu mirni.