FOTO  Apel za pomoć u dovršetku izgradnje sportske dvorane u Mostaru

Izgradnja dvorane
Svojim postojanjem i zalaganjem u sportskim klubovima, dali su nemjerljivi pečat mostarskom sportu i samom gradu, ali i širom svijeta veliki je broj sportaša iz Mostara dao svoj izuzetan doprinos u gotovo svim granama sporta.

Sportski savez Grada Mostara u svome članstvu ima 106. Sportskih klubova, 24. Osnovne i 19. Srednjih škola, sa oko 15 000 mladih sportaša (u Mostaru se organiziraju školska sportska natjecanja u 10. Sportova).

Mostarski sportaši nemaju adekvatne uvjete za bavljenje sportom. Mostar, kao centar Hercegovine nema sportski objekat reprezentativnog karaktera, koji će ugostiti velike sportske ekipe, ali isto tako objekat koji će velikom broju mladih mostaraca, koji u ovom momentu nemaju prostora za bavljenje sportom, omogućiti mjesto i uvjete za postizanje još boljih rezultata, ali isto tako, što je još važnije, omogućiti veću involviranost mladih u sportu.

Dvorana se nalazi u centralnoj zoni grada, te će kao takva biti pristupačna i na raspolaganju svima, te doprinijeti kako popularizaciji sporta, tako i poboljšanju međuljudskih odnosa. Želja nam je uključiti sve one koji mogu doprinijeti da se gradnja mostarske dvorane što brže završi, te da ona što prije počne da služi svrsi njene izgradnje.

Imajući u vidu, da je Rukometni savez BiH dobio domaćinstvo svjetskog juniorskog prvenstva 2013 godine, a jedan od prijavljenih gradova domaćina grupne faze je i Mostar, ali pod uvjetom da se osigura adekvatna sportska dvorana koju Mostar u ovom momentu nema, dvorana se još uvijek može stići dovršiti, ali je potrebno hitno reagirati.

Dvorana bi pored sportskih sadržaja služila i velikom broju manifestacija kulturnog karatkera od interesa za naš grad i BiH. Stoga, ovim putem želimo da uputimo apel svima onima koji su u mogućnosti, ali i obavezi da nam pomognu. Apel upućuju svi mostarskih sportaši okupljeni oko Sportskog saveza Grada Mostara, kao krovne organizacije sporta u gradu, priopćeno je iz ovog Saveza s potpisom Hasana Šišića koji je predsjednik istog.