Apel vlasnicima automobila

Snijeg Mostar
Upozoravaju se svi vlasnici osobnih automobila da, osim u krajnjoj nuždi, sa svojim vozilima ne izlaze na gradske prometnice kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi i blokiranje ralica koje pokušavaju raščistiti snijeg.

Upućen je i apel vlasnicima vozila koji su svoje automobile ostavili na prometnicama da iste hitno uklone kako bi zimske službe mogle raditi svoj posao.

Također, na jutrošnjoj sjednici gradskog Stožera civilne zaštite razmatran je i plan prebacivanja oboljelih osoba na dijalizu u zdravstvene ustanove u Mostaru, a bit će organiziran i helikopterski transport pacijenata iz nepristupačnih krajeva Hercegovine u Mostar, priopćeno je iz Civilne zaštite.

Civilna zaštita do sada je podijelile oko 120 lopata za snijeg po mostarskim mjesnim zajednicama, a još toliko bit će podijeljeno tijekom dana. Pozivaju se Mostarci da se uključe u čišćenje snijega oko svojih kuća i zgrada.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić jutros je posjetio putnike koji su više od 30 sati bili blokirani u smetovima između Jablanice i Mostara. Oni su jutros prebačeni u Hotel ERO gdje će biti smješteni do normaliziranja prometa, a troškove će snositi Grad Mostar.

Akcija spašavanja više desetaka automobila i autobusa trajala je od subote ujutro. Do prve skupine zametenih vozila zimske službe probile su se u subotu oko 15 sati, a posljednji putnici su izvučeni jutros i u Mostar su stigli nešto prije 10 sati.

Fena