FOTO   Andrićeve Fratarske priče u izdanju Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača

hrvatski dom herceg stjepan kosača, Herceg Stjepan Kosača, Ivo Andrić

...iz Mostara objavljen je izbor njegovih pripovjedaka pod nazivom Fratarske priče. Riječ je o pripovijetkama iz "fratarskog ciklusa", inspiriranim životom i radom franjevaca Bosne Srebrene, što je bila jedna od čestih Andrićevih tema kojom se bavio tijekom cijelog svog književnog stvaranja te su u ovom izdanju, po prvi put na hrvatskom govornom području, sabrane njegove priče iz ovog značajnog ciklusa. Urednik izdanja je ugledni književnik i publicist Željko Ivanković iz Sarajeva, a grafički dizajn i prijelom za tisak priredila je mlada dizajnerica Iva Pezić. Knjiga je tiskana u mostarskoj tiskari Fram-Ziral.

Pozivamo sve zainteresirane na predstavljanje knjige u nedjelju, 15. ožujka 2014. u 19 sati (Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, Dvorana ispod zvonika).
Knjigu će predstaviti: Danijel Vidović, ravnatelj HD HS Kosača, dr. sc. Mirna Brkić Vučina s odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Željko Ivanković, urednik izdanja te fra Ante Marić, knjižničar Hercegovačke franjevačke provincije.