Aluminijeva potpora osnutku Studija elektrotehnike pri mostarskomu FSR-u

Aluminijeva potpora osnutku Studija elektrotehnike pri mostarskomu FSR-u

Domaćinom trećemu zasjedanju toga tijela bio je glavni direktor JP Elektroprivrede HZHB mr. sc. Marinko Gilja, te je sastanak i organiziran u Upravnoj zgradi EPHZHB, a naglasak razgovora bio je na pokretanju novoga dodiplomskog studija elektrotehnike pri FSR-u, koji će s radom početi sljedeće akademske godine.

Savjet čine sveučilišni profesori elektrotehnike, strojarstva i računarstva, te predstavnici niza uspješnih hercegovačkih gospodarskih subjekata, a izraženo je osobito zadovoljstvo zbog činjenice da Mostar, ovim pothvatom Sveučilišta, postaje svojevrsnim središtem razvitka i unaprjeđenja elektrotehnike, čak i na razini cjelokupne BiH.

- Iskazali smo naše potrebe za inženjerima i njihovom izobrazbom kroz praksu. No, ne samo za inženjere elektrotehnike, nego i za buduće inženjere strojarstva i računarstva, za koje postoji mogućnost dogovaranja stručne prakse, ujedno i ostvarivanja određenih konkretnih projekata, na zadovoljstvo i visokoškolske ustanove iz koje dolaze i Aluminija d.d. Mostar - kazao nam je Vican.

Osobitu je zahvalnost ukupnoj potpori iskazao dekan mostarskoga FSR-a dr. sc. Željko Stojkić, naglasivši bitnost izgrađenih sveza između fakulteta kojemu je na čelu i srodnih visokoškolskih ustanova iz Hrvatske (FER Zagreb, FESB Split i ETF Osijek), kao i ove suradnje s gospodarstvenicima iz sredine u kojoj se fakultet nalazi. Postojanje i djelovanje Gospodarskoga savjeta odašilju jasnu poruku kako je razvijanje snažnih međusobnih odnosa gospodarskih subjekata i prosvjetnih ustanova, na tragu stalnoga unaprjeđivanja kakvoće izobrazbe, nužno za postizanje izvrsnosti kojoj suvremeno društvo teži.