Aluminij: Potpisan Ugovor o kupoprodaji električne energije za 2011. godinu

Aluminij: Potpisan Ugovor o kupoprodaji električne energije za 2011. godinu

Generalni direktor JP Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne d.d. Mostar Matan Žarić i direktor Aluminija d.d. Mostar Ivo Lasić jučer (utorak, 23. studenoga 2010. godine) su potpisali Ugovor o kupoprodaji električne energije za 2011. godinu.

Ugovor se odnosi na isporuku električne energije za koju se Aluminij d.d. Mostar, kao najveći potrošač električne energije u BiH, prijavio kao tarifni kupac JP Elektroprivredi HZ HB. JP Elektroprivreda HZ HB tako je, u potpunosti, a sukladno važećim zakonskim propisima, osigurala energiju za sve tarifne kupce na području svojega djelovanja.
Cijena prema kojoj će električna energija biti isporučivana Aluminiju utvrđena je aktualnim tarifnim stavovima Federalne agencije za električnu energiju za tarifne kupce (FERK), a vrijednost ugovora je otprilike 98.000.000,00 maraka.

Gospoda Lasić i Žarić izrazili su zadovoljstvo uspješnom suradnjom dvaju poduzeća, napose pravodobnim potpisivanjem spomenutoga ugovora koji omogućuje Aluminiju planirati proizvodnju za 2011. godinu, dok je s druge strane JP Elektroprivreda HZ HB na ovaj način zatvorila svoju elektroenergetsku bilancu za 2011. godinu.

aluminij.ba