Album mostarskog umjetnika Maria Zovke uskoro će ugledati svjtlo dana

Mario Zovko

Nakon velikog uspjeha njegove ode Manchester United-u i drugih pjesama koje je Zovko podijelio sa javnošću, odlučio je objaviti nešto potpuno drugačije. Odgojen je u kršćanskom duhu i glazbeno odrastao uz crkvene pjesme u mostarskoj katedrali uz maestra don Dragana Filipovića, te sa svojim interpretacijama najpoznatih sakralnih arija želi se zahvaliti Bogu na talentu koji mu je dao i blaženoj djevici Mariji koja mu je uvijek bila vodilja u životu.

Album je završen 2008. godine, ali zbog ostalih životnih obaveza mladog umjetnika još nije ugledao svjetlo dana. Zovko trenutno traži sponzorstva čija je pomoć neophodna s obzirom na velike troškove izdavanja, distribucije i marketinga glazbenog albuma da bih album izašao u planiranom periodu. Izdavač spomenutog nosača zvuka bit će najpoznatija on-line izdavačka kuća na svijetu koja se nalazi u New York-u.

Album "Sacred arias" će sadržavati deset sakralnih arija, velikih autora poput Mozarta, Schuberta, Bacha, kao i Zovkine dvije autorske pjesme. Redoslijed pjesama zamišljen je kao jedna kršćanska godina. Počinje sa njegovim autorskim instrumentalom koji je intro u pjesmu Ave Maria. Nakon toga slijede arije koje simboliziraju predkorizmeno doba, korizmu, Uskrs, Veliku Gospu, Dan mrtvih te na poslijetku dvije Božićne pjesme.

Cijeli glazbeni album i obrade velikih djela Zovko je radio po sluhu bez ijedne upisane note u notno crtovlje. Vokali su snimani u glazbenom studiju njegovog prijatelja don Gordana Božića gdje je rađena i finalna produkcija. Ovo glazbeno djelo, kao back vokali obogatile su autorove kolegice i prijateljice iz ženske klape Drača.
Ovom prilikom Zovko se zahvaljuje svojim sugrađanima, te svim ljudima koji su mu sve ove godine bili podrška u radu, a najviše naravno svojoj obitelji.