Mještani Ivanice sedmi dan bez električne energije

blokiran granicni prijelaz ivanica
Oni su danas granični prijelaz blokirali samo na sat vremena, kao upozorenje, a ukoliko se problem ne riješi u naredna 24 sata spremni su upotpunosti blokirati granični prijelaz prema Hrvatskoj.

Prema riječima Aleksandra Milićevića, mještatina naselja Ivanica, ovo već treći Božić koji mještani turističkog naselja na granici sa EU dočekuju bez struje, a na njih su odavno zaboravili u općini Ravno, što i ne čudi jer nijedan predstavnik vlasti u ovoj općini Federacije danas ne živi na Ivanici, niti dijeli sudbinu ovdašnjeg naroda.

- Već sedmi dan se ništa ne rješava. A kad nemamo struju nemamo ni vodu jer ne rade agregati za čatrnje. Nemamo telefonskih linija jer ni repetitor nema struje. Dalekovod za Dubrovnik obnovili su ljudi iz Trebinja i bili spremni da obnove i ovaj naš, ali su iz Ravnog poručili, da to nije njihova nadležnost. Našao sam jučer susjeda od 93 godine koji je bio u svojoj kući skoro smrznut, a imamo i male djece koja su bolesna - ogorčen je Milićević i dodaje da ih niko od nadležnih iz Ravnog nije posjetio osim poštara koji su im donijeli račune.

Toijekom blokade graničnog prijelaza, električari, koji su angažirani iz Tuzle, izašli su na teren, ali je neizvjesno kada će mještani Ivanice, dobiti električnu energiju.

Bez električne energije je i granični prijelaz na Ivanici, čiji službenici nisu u mogućnost da obavljaju ni redovne provjere putnika u bazi podataka, a umjesto u svojim uredima, poslove kontrole prelaska granice obavljaju iz službenog kombija.