Ljuti Dolac: Zlatna misa don Frane Markića

don Frane Markić
Koncelebrirala je skupina svećenika, među kojima i dvojica ovogodišnjih zlatomisnika Dubrovačke biskupije, don Grgo Tomić iz Sela Trusina, župa Podhum, Vrhbosanska nadbiskupija, i don Stanko Lasić iz Jara, Širokobriješki dekanat, kao i dvojica hercegovačkih misionara u Kongu fra Ante Kutleša i fra Filip Sučić.

Osim župljana iz Ljutoga Doca bilo je vjernika i iz drugih župa, osobito iz onih u kojima je zlatomisnik don Frano pastoralno djelovao.

Na početku mise nazočne je pozdravio župnik fra Ante Kurtović i najavio dvije gospođe, Nadu i Ivanku, koje su izrecitirale isti pozdrav koji su kao osmoljetkašice izgovorile mladomisniku don Frani u selu Biogradcima, 6. kolovoza 1967.

Prođe 50 godina što bi „rukom o ruku"! Don Frano je najavio da će ova Zlatna misa biti zahvalnica Bogu za njegove pokojne roditelje, dobročinitelje, poglavare i profesore i sve koji su ga pratili u vrijeme njegova školovanja i svećenikovanja te sve pozvao na čin iskrena kajanja.

Prigodnu propovijed uputio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski dr. Ratko Perić.

Na kraju sv. mise fra Ante je pročitao nekoliko čestitaka zlatomisniku, među njima i od zadarskoga nadbiskupa mons. Želimira Puljića rodom iz Blagaja, nekada biskupa u Dubrovniku (1989.-2010), i sadašnjega dubrovačkoga biskupa mons. Mate Uzinića.

Nakon mise upriličeno je druženje.

KT | Nedjelja.ba