VIDEO  Ljubušak jedan je od zaslužnih za veličanstvenu atmosferu na Poljudu

Hrvatska nogometna reprezentacija, navijanje, Uvijek vjerni udruga

Nogometna reprezentacija Hrvatske imala je nedavno na prepunom Poljudu protiv Mađarske veličanstvenu navijačku podršku, a za to su između ostalog zaslužni i brojni navijači iz Hercegovine, među njima oko tisuću Ljubušaka.

U jednom trenutku Poljud je zapjevao kultnu pjesmu svih Hercegovaca, orilo se stadionom “Ne dam te nikom majko Hercegovino”, a za prekrasne prizore iz Splita zasluge u prvom redu idu organizatorima iz Udruge “Uvijek Vjerni” u čijoj organizaciji je velik broj Hercegovaca stigao u Split, javlja Radio Ljubuški.

Među njima se posebno ističu Ivan Šunjić i Željko Bulić. Ivana Šunjića znaju gotovo svi Ljubušaci, posebno članovi Udruge “Uvijek vjerni”.

O Željku Buliću znamo puno manje, ali svi Ljubušaci koji su bili u Splitu na utakmici dobro su ga upoznali, kao jednog od onih koji je predvodio navijačko navijanje prije utakmice na prostoru ispred Poljuda, tijekom utakmice, i ponovo nakon utakmice ispred Poljudskog stadiona.

Bulić je rođen u Metkoviću 09.09.1974., porijeklom je iz Ljubuškog, a nedavno je imenovan za prvog dopredsjednika krovne Udruge “Uvijek vjerni”.

Naime, Željko je nakon povijesnog uspjeha hrvatske reprezentacije u Rusiji napravio projekt “Hrvatska navijačka karavana” i početkom ove godine prezentirao ga Udruzi “Uvijek vjerni”.

Skupština i predsjednik Udruge su prepoznali kvalitetu projekta, kao i dobre namjere, navijača i organizatorske sposobnosti u Željku, te je imenovan za voditelja projekta.

Odmah je okupio tim ljudi s ciljem da se Udruga “Uvijek vjerni” promovira kroz korektno i iskreno navijanje, te je počeo na građenju pozitivnih odnosa sa HNS-om, članstvom Udruge i lokalnim zajednicama, sve u cilju stvaranja nacionalnog jedinstva u navijanju za hrvatsku reprezentaciju, bez obzira za koji se klub u Hrvatskoj navija.

Veliki uspjeh bilo je navijanje na Poljudu.

U akciji “Poljud” svi članovi su dobili gratis službene majice i ulaznice na vrijeme, u Split su dovedeni glazbeni orkestar iz Sinja, mini orkestar Herceg-Bosne i Lađari iz Neretve, a sve ostalo je povijest.

“Naša pobjeda je objava u Indexu da “Split i Poljud grme; Nedam te nikom majko Hercegovino”, ističe Bulić.

Inače, Bulić uvijek s ponosom ističe ljubuško podrijetlo, majka mu je od Dugandžića iz Pregrađa, a otac Franjo iz Grabova Vrila.

Promicatelj je Hercegovine, od rođenja zaljubljenik u Hercegovinu i ljubuški kraj i ljude ovog kraja i ambasador Ljubuškog svugdje u svijetu.

Često dolazi u svoju rodnu kuću u Vitini i organizirano dovodi karavane turista u naš kraj.

Ovaj diplomirani pravnik trenutno je direktor u koncernu Agram, točnije izvršni direktor podružnice Agram-life osiguranja d.d. u Zagrebu, a uvijek ističe tvrtku u kojoj radi i Euroherc u kojem je proveo pola svog života.