Vatrogasac iz Poljske dobio 6 mjeseci zatvora za smrt Ljubušaka!

...49-godišnjem Poljaku Jaceku Adamu Wasiku, vatrogasnom inspektoru, optuženom za pogibiju Ljubušaka Ilke Vukšića, 36-godišnjeg oca dvoje djece, koji je 9. kolovoza podlegao ozljedama u mostarskoj bolnici nakon što se u 20.15 sati u ljubuškom mjestu Studenci silovito sudario s golfom III poljskih oznaka.
Vozač Jacek Adam Wasik branio se sa slobode i dalje ima zabranu napuštanja Hercegovine, pa već pola godine stanuje u mjestu Vionica kod Čitluka, piše Večernji list.

Poljak  je sa svojom obitelji iz smjera Međugorja promašio skretanje prema poznatom kupalištu pokraj vodopada u Kravicama, između Ljubuškog i Čapljine, te se pokušao okrenuti na cesti i vratiti do slabo označenog i nepreglednog raskrižja.

Međutim, prepriječio je put, a u tome trenutku je naišao nesretni motociklist Ilko Vukšić i silovito udario u vozačeva vrata. Kako su govorili, iako je na glavi imao kacigu, taj najjači Ljubušak podlegao je uslijed unutarnjeg krvarenja.

U kobnom trenutku, svega kilometar i pol od kuće, kretao se prema igralištu gdje se odigravao malonogometni turnir. Nakon ove tragedije, policija je pokrenula drugu istragu, kada se ispostavilo da je nestao novac koji je nastradali imao u džepu. Prema kazivanju svjedoka, novčanik u kojem je, kako svjedoči obitelj, imao čak pet tisuća maraka - nestao je nakon nesreće.