Uprava policije MUP-a ZHŽ-a demantirala navode HSS - NHI-ija

... i miru te Zakonu o sigurnosti prometa na cestama u toj županiji.

HSS-NHI se naime oglasi o priopćenjem za javnost u povodu Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata koju je donijela Vlada te županije, a u MUP-u smatraju da dio priopćenja koji se odnosi na rad policije obiluje netočnim i tendencioznim tvrdnjama kojima se dezinformira javnost i narušava ugled policije.

Iz HSS-NHI-ija priopćili su da policija rigorozno kažnjava vozače za nevezanje pojasa, neupaljena svijetla i sitna prekoračenja brzine i to poglavito u vrijeme marende ili ručka, dok u sitnim noćnim satima "tatini sinovi za upravljačima ne moraju strahovati od zaustavljanja, rutinske ili radarske kontrole ili alko testa".

Iz MUP-a navode kako svaki vikend policija provodi pojačane mjere kontrole prometa, pri čemu su aktivnosti fokusirane na mlade vozače koji izazivaju razmjerno najveći broj teških prometnih nezgoda.

Također pozivaju autora priopćenja da se u Upravi policije informira o aktivnostima koje policija poduzima u provođenju zakonskih odredbi te da javno objavi svaki slučaj kada je policija postupila selektivno i pristrano u provođenju zakona.

U protivnom, slične medijske istupe smatrat ćemo tek jeftinim pokušajem prikupljanja poena u izbornoj godini, stoji u priopćenju iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

(Fena)