Učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški briljirali u Splitu

diplome
... nagrade na 23. Međunarodnom  natjecanju mladih glazbenika "Daleki akordi" koje se održava u Splitu i Kaštelima, RH od 18.do 20. travnja, javlja Radio Ljubuški.

Mila, Stanka i Matija natjecali su se u disciplini Gitara solo u srijedu 18.travnja, i to u prvoj (Mila i Stanka), i drugoj (Matija) kategoriji.

Stručni ocjenjivački sud sastavljen je od tri inozemna (Italija, Švedska i Amerika) te jednog hrvatskog člana.

Ne možemo ni opisati kako se osjećamo nakon tri prve osvojene nagrade ovdje danas.Došli smo bez ikakvih očekivanja znajući razinu ovog natjecanja, tako da smo sada preponosni. Iskrene čestitke učenicima i roditeljima, a posebno učitelju Željku Mandariću za beskompromisan i predan rad - kazala je ravnateljica Osnovne glazbene škole Ljubuški Ivana Šaravanja.

Na "Dalekim akordima 2018." prijavljeno je oko 190 glazbenika, a organizator je Glazbena škola Josip Hatze Split.

Vraćamo se ovdje opet u petak sa učenicom Stankom Mikulić koja nastupa na završnom svečanom koncertu kao najbolja u svojoj kategoriji sa osvojenim najvećim brojem bodova. Neopisiv je osjećaj vidjeti ime naše škole i našeg Ljubuškog na vrhu rang liste, a još nam se nisu slegli dojmovi nakon jučerašnje prve klavirske nagrade na Federalnom natjecanju. Dakle, u dva dana-dva natjecanja, četiri nastupa-četiri prve nagrade. Više od toga ne možemo poželjeti. zaključila je na kraju ravnateljica Šaravanja.