FOTO  U Hospiciju u Ljubuškom održana misa za sve umrle bolesnike

misa u hospiciju, Ljubuški

U ljubuškom Hospiciju već godinama se brinu o pacijentima suočenima sa smrtonosnom bolešću, a danas je u ovoj ustanovi održana svečanost na kojoj su se nazočni prisjetili svih pokojnih koji su svoje zadnje dane proveli u ovoj ustanovi.

U kapelici koja se nalazi u sklopu Hospicija svetu misu za pokojne služio je humački gvardijan fra Dario Dodig.

„Ova ustanova posvećena je Božanskom milosrđu. Svima nam je potrebno ovo Božansko milosrđe da nas zahvati, da bismo živjeli milosrđe u svagdanjem životu. Neka iz ovoga Doma nastavi potjecati i širiti se ovo milosrđe Božje", rekao je, između ostalog, fra Dario koji je na kraju mise zazvao Božji blagoslov na sve prisutne štićenike Hospicija i djelatnike.

Nakon svete mise, prisutnima u kapelici se obratio ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški Ivan Landeka, koji se zahvalio svima koji su došli.

misa u hospiciju,Ljubuški

„Vjerujem da ste se sjetili još jednom svojih najmilijih, da vam ovo mjesto budi pomiješane osjećaje tuge, praznine, a istovremeno osjećaje zadovoljstva i sreće. Ovo govorim iz razloga da shvatimo da i smrt, kao uostalom i naš život mora biti dostojanstvena čovjeku. To je minimum onoga što svatko zaslužuje. Ja ću se usuditi reći u vaše ime da su vaši najmiliji dostojanstveno otišli s ovoga svijeta u našem Hospiciju i njih se danas na poseban način prisjećamo. Od same ideje skrbi o terminalnim bolesnicima, izgradnje ovog objekta, pa do danas je prošlo dosta vremena. Mi obilježavamo ovih dana šest godina od prijema prvog bolesnika u Hospicij. Puno je tada bilo onih koji nisu prihvatili brigu o ovako teškim bolesnicima, nisu htjeli ovakav objekt, ali mi kao mala sredina i ustanova pokazali smo da se može kada se to istinski želi. Iako svaki dan tražimo nova rješenja da Hospicij ostane na ovako visokoj razini kvalitete zdravstvene usluge, vjerujte da to nije nimalo lako ostvariti. Nije lako raditi u ovakvoj ustanovi, date sve od sebe svaki dan, iako znate da čovjek kopni i odlazi. Zato treba ovaj posao iznimno voljeti, treba voljeti ljude i biti zahvalan kad od svog bolesnika dobijete mali osmjeh ili stisak ruke. Te male stvari su vam poticaj za dalje“, rekao je između ostalog Landeka.