Thompson i Bulić na tradicionalnom okupljanju prijatelja vodopada Kravice

Vodopad Kravice
Ovdje u raju na zemji svakog kolovoza nađem se s prijateljima iz Hercegovine, s kojima me veže neraskidivo prijateljstvo. Ponovno sam ovdje unatoč silnim obvezama oko organiziranja fešte u Čavoglavama u povodu Dana domovinske zahvalnosti.

S mora u Ljubuški, Turisti s makarske rivijere na izlet do vodopada Kravice

Iće Vukšić ističe da se zahvaljujući uređenom pristupu broj turista na Kravicama povećava, a turistički djelatnik Milan Šumelj naglašava kako agencije na makarskoj rivijeri uvrštavaju i Kravice kao odredište jednodnevnih izleta. Uz nadaleko čuvenu teletinu ispod peke, specijalitet Sedre i druge tradicionalne hercegovačke delicije te vina Andrija, okupljeni prijatelji vodopada Kravice dočekali su zoru uz živopisni vodopad.

Po prvi put organiziramo dvodnevni program, uz nastup bendova, promociju knjige Davora Domazeta Loše "Hrvatski domovinski rat", Olimpijadu starih sportova, nastup limene glazbe... Velika fešta završit će koncertom na kojem će nastupiti Dražen Zečić, Mate Bulić i moja malenkost - kazao je Marko Perković Thompson, redoviti gost tradicionalnog okupljanja članova udruge Prijatelji vodopada Kravice.

Popularni pjevač kaže kako će Čavoglave sutra i prekosutra posjetiti oko 150.000 ljudi iz čitave RH i BiH, dodavši kako će najviše biti Hercegovaca i njihovih potomaka. Mate Bulić također je prijatelj vodopada Kravice.

Ovdje sam doista svoj na svome, a svaki dolazak na Kravice proživljavam jako emotivno. Kao dijete ovdje sam dolazio u mlinicu - prisjeća se Bulić. Novo druženje na Kravicama poklopilo se s 50. rođendanom Mate Vukšića, jednog od sedam braće Vukšića. Braća Iće i Makita vlasnici su caffe grilla Sedra, u kojem je upriličeno 11. okupljanje članova udruge Prijatelja vodopada Kravice.

Ante, voditelj ugostiteljskog objekta Dabar, također na Kravicama, i brat Stipe bili su na Matinu slavlju, dok su braća Pavo i Milan izostali s fešte zbog prometnih poteškoća iz pravca Jadrana, kao i pjevač Ivan Mikulić. Matinu 50. rođendanu nazočili su i njegovi prijatelji iz Stuttgarta, gdje živi i radi.

Slavlju su se pridružili i ljubuški načelnik Nevenko Barbarić, Ivić Brkić, estradni menadžer Damir Ramljak Tigar te niz osoba iz javnog života Hercegovine.

Mnogi Nijemci znaju za Kravice. Bild Zeitung objavio je tekst u kojem se vodopad Kravice proglašava jednim od najvećih vodopada u Europi. Njemačka udruga koja se bavi prirodnim ljepotama utvrdila je da vodopad Kravice ima visinu slapa 28 metara, a širinu luka 275 metara - kaže 50-godišnji Mate Vukšić.

Frano Vukoja | Večernji list