Prvi u BiH: Osnovne škole u Ljubuškom uvode pametne ploče

pametne ploče , Ljubuški
Tri osnovne škole u Ljubuškom, OŠ Marka Marulića, OŠ Tina Ujevića i OŠ Ivane Brlić Mažuranić su dobile po jednu interaktivnu ploču s mozaBook softverom, javlja Radio Ljubuški.

Pametna ili interaktivna ploča nezaobilazno je pomagalo u nastavi. Omogućuje aktivno sudjelovanje u nastavi, snimanje lekcija i bilješki. Sve što se radilo na satu može se sada jednim klikom snimiti i poslati učenicima na mail. Učenici će moći dodirom prsta pohraniti ili označiti ono što je bitno. Ono što je meni posebno zanimljivo su videopredavanja, rekla je u četvrtak Danijela Planinić, ravnateljica OŠ Ivane Brlić Mažuranić.

Ove tri pametne ploče s licencama, koje se licenciraju svake godine, su vrijednosti cca 28 tisuća maraka. To nije jeftina priča, ali to je budućnost i to je ono čemu trebamo smjeriti, pojasnio je Tihomir Kvesić, predsjednik Općinskog vijeća Ljubuški.

Kvesić je dodao kako je sada sve na nastavnicima koji se moraju obučiti kako koristiti iste. Upravo stoga je u četvrtak u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom održana prezentacija rada pametne ploče na kojoj se pojavio velik broj nastavnika iz ljubuških osnovnih škola.

Mi u prosvjeti moramo puno učiti, mi ćemo dati sve od sebe da nešto naučimo, zato su danas tu ljudi i došli, da vide i da rade, rekao je Tomislav Matić, pomoćnik ravnatelja OŠ Marka Marulića, koji smatra kako je ovo revolucionaran potez kada je u pitanju obrazovanje u BiH.

Nadam se da će i druge općine u BiH slijediti općinu Ljubuški, zaključio je Matić.

(www.jabuka.tv)