Proglašena neovisna republika Ljubiskvi

Maske su kao i uvijek bile domišljate i smiješne. U povorci kroz grad nastupile su mažoretkinje iz Čapljine, a nakon dvije godine stanke na karneval se vratila Limena glazba iz Komina.

Karnevalska povorka

Dolaskom na Centar malih sportova u Ljubuškom započeo je zabavni program koji je svim posjetiteljima ponudio dva sata dobre zabave, smijeha i pjesme. Na samom početku zabavnoga programa predstavljeni su sudionici povorke, a u njoj su pored spomenutih sudjelovala i djeca iz Gradskog vrtića Ljubuški i dječjeg vrtića “Petar Pan”. Kao i svake godine tu su bili i učenici osnovnih škola s područja općine, tako su bila djeca iz osnovnih škola “I. B. Mažuranić”, “Marko Marulić” i “Tin Ujević” i Gimnazije Ljubuški. Ove je godine povorka imala mnogo sudionika, pa su tako nakon školaraca na red došli i članovi karnevalskog društva Prolog i njihovi gosti, koji su dovezli Marka Karnevala i na domišljat su način pokazali kako se Valentinovo obilježavalo davne 1952. Nakon povorke i predstavljanja sudionika, na red je došlo načelnikovo predavanje ključeva grada  meštru karnevala, čime je počelo njegovo vladanje ovim gradom. Prilikom predavanja ključeva grada meštru karnevala, načelnik općine Barbarić, poželio je uspješno vladanje, a svima ostalima dobru zabavu. Nakon primanja ključeva u ruke meštar je proglasio neovisnu karnevalsku republiku Ljubiskvi.

Campari-kapa i oprema za tjelesno

Načelniku općine i predsjedniku OV-a Vici Nižiću uručeni su prigodni darovi. Tako je načelnik Barbarić na dar dobio disko šešir ili campari kapu i godišnju ulaznicu za Campari. Predsjednik OV-a Nižić na dar je dobio “opremu za tjelesnu kulturu”, tenisice, majicu, kratke hlače i uže za preskakanje. Voditelji programa, grčki bog ljubavi Eros i rimski bog ljubavi Amor, pročitali su četiri točke optužnice Marku Karnevalu, a to su za nogiranje Stipe Mesića iz vrteće fotelje, igranje skrive s Branimirom Glavašom, presijecanje ljubavne zone Ante i Simone i biranje prvog hercegovačkog antitalenta. Gost na ovogodišnjem Ljubuškom karnevalu bio je imitator Denis Bašić, a u glazbenom dijelu nastupio je pjevač Danijel Boto.  Marko je spaljen sinoć u Prologu gdje je uz prigodan domjenak upriličen bal pod maskama na Centru malih sportova u Prologu. Kao i svake godine do sada lik Marka Karnevala i ove je godine djelo rada ruku Joška Hercega.

Zorica Volarević |