Pomozimo maloj Ani Kolak

Humanitarna akcija
Tokom njene anemije došlo je do stvaranja kamenca u žuči, tako da će prilikom  operacije slezene (SPLENEKTOMIJA) morati  odstraniti i žuč.

Mala Ana,  koja hrabro podnosi svoju bolest sve ove godine, bezbroj puta je hospitalizrana u KBC Mostaru te u bolnicama Splitu i Sarajevu gdje je dobivala transfuziju crvenih krvnih zrnaca. Pošto se ova operacija ne smije obavljati dok dijete ne napuni sedam godina, a za daljnje liječenje je potreban jedan nalaz koji treba izvaditi u Zagrebu, gdje bi se vidjelo da li Ana ima „prateću slezenu“ koja se nalazi uz postojeću, a vrlo je bitna za samu operaciju, koja bi se trebala obaviti u Splitu. Problem kod ovog nalaza je što mala Ana ne bi trebala primiti tranfuziju bar mjesec dana, da bi izvadila ovaj nalaz, jer njen organizam koji je iscrpljen  ne može izdržati dva tjedna, maksimalno, bez tranfuzije. Pošto roditelji male Ane Kolak (otac Stanko nezaposlen i majka Milenka, radi u Domu zdravlja Ljubuški)  žive samo od jedne plaće, a troškovi koji prate ovu obitelj su zaista ogromni,  ovim putem molimo sve one, koji mogu pomoći ovoj obitelji, da to učine na račun br.:   3381602500551643   kod UniCredit banke Ljubuški.

Ana je trebala ove godine poći u prvi razred osnovne škole u Veljacima, ali je na preporuku liječnika ispisana i ako Bog da, dogodine će zajedno sa bratom to i učiniti. 
Također molimo sve Veljačane, a i ostale ljude dobra i plemenita srca koji bi htjeli dobrovoljno darivati krv, da to učine ili se jave na broj 063/443-985, tako da se možemo organizirati oko darivanja.

Samo u Veljacima imamo dva bolesnika, koji svakodnevno trebaju tu dragocjenu tekućinu. Često se dogodi da ona treba nekomu od nas, a na taj način će mo obiteljima koje se nađu u toj situaciji, olakšati liječenje njima drage osobe.

Naš najveći uzor je rekao: "Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!" (MT 25, 45)

kocusa.info