Poljak optužen za smrt ljubušaka Ilke Vukšića

...podlegao ozljedama u mostarskoj bolnici, nakon što se u 20.15 sati u ljubuškom mjestu Studenci silovito sudario s golfom III poljskih oznaka.

Vozač W. J. A. (49), inače inspektor vatrogasnog društva u Poljskoj, zbog toga je i optužen. Brani se sa slobode i ima zabranu napuštanja Hercegovine, pa već pola godine stanuje u mjestu Vionica kod Čitluka. Danas je zajedno sa suprugom svjedočio o ovom tragičnom slučaju, a svoj iskaz je dala i supruga nastradalog Ljubušaka, kao i dvojica svjedoka koja su se zatekla na mjestu nesreće, piše Večernji list.

Kako je već pisao večernji list, stranac je sa svojom obitelji iz smjera Međugorja promašio skretanje prema poznatom kupalištu pokraj vodopada u Kravicama, između Ljubuškog - Čapljine, te se pokušao okrenuti na cesti i vratiti do slabo označenog i nepreglednog raskrižja. Međutim, prepriječio je put, a u tome trenutku je naišao nesretni motociklist Ilko Vukšić i silovito udario u vozačeva vrata. Kako su govorili, iako je na glavi imao kacigu, taj najjači Ljubušak podlegao je uslijed unutarnjeg krvarenja.

U kobnom trenutku, svega kilometar i pol od kuće, kretao se prema igralištu gdje se odigravao malonogometni turnir. Nakon ove tragedije, policija je pokrenula drugu istragu, kada se ispostavilo da je nestao novac koji je nastradali imao u džepu. Prema kazivanju svjedoka, novčanik u kojem je, kako svjedoči obitelj, imao čak 5000 maraka nestao je nakon nesreće.

večernji list