Održan završni događaj projekta 'Poboljšanje investicijskih potencijala ŽZH'

herag
herag

Projekt sufinancira Europska unija u okviru zajedničkog programa Europske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal. Vodeći partner u projektu je Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke - HERAG, dok kao partneri u projektu sudjeluju općine Ljubuški, Posušje, Grude i Grad Široki Brijeg.

Kako je u izjavi za Fenu rekao Ivan Jelčić, donedavni ravnatelj HERAG-a, riječ je o završnom događaju koji bi trebao poboljšati investicijske potencijale Županije Zapadnohercegovačke i njezinih pripadajućih općina, naglasivši pritom kako je ovo bila i priprema terena za potencijalne ulagače.

U sklopu projekta napravljene su investicijske brošure za tri spomenute općine i grad Široki Brijeg, istaknuo je Jelčić i dodao kako je pored toga, predstavljen i petominutni film s investicijskim potencijalima Županije. ''HERAG je tu kao neki 'one stop-shop' u kojem možete dobiti sve informacije na jednom mjestu'', kazao je.

Nadalje, istaknuo je, iz svake su općine obučene po dvije osobe za pristup investitorima. Jedan od projekata spomenute agencije je i aplikacija HERAG koja je nedavno predstavljena u Širokom Brijegu, a čiji je cilj razvijanje komunikacije između malih poduzetnika, kao i lakši pristup informacijama o natječajima i bespovratnim sredstvima.

Po Jelčićevim riječima, aplikacija za sada funkcionira za android uređaje, a ios verzija bi uskoro trebala biti završena. Inače, posebni ciljevi projekta "Poboljšanje investicijskih potencijala ŽZH" su povećati broj i kvalitetu usluga za investitore i poboljšati imidž Županije Zapadnohercegovačke i općina za investitore.

Foto: Radio Ljubuški

FENA