Održan Streetball challenge Ljubuški 2012.

Streetball challenge, Ljubuški
...prvi ljubuški streetball u organizaciji HKK Ljubuški. Prvi dan bio je namijenjen odraslima i nastupilo je 12 ekipa. Sudionici su bili iz Mostara, Čitluka, Čapljine, Širokog Brijega, Imotskog i Ljubuškog. Odigrano je 16 utakmica po streetball pravilima.

Prvo mjesto je osvojila ekipa "Veterani" (Vedran Simović, Milan Brečić, Ivan Buntić i Srđan Vujičić) koja je u finalu, rezultatom 21:13 pobijedila ekipu "Vukovi" (Ante Vučić, Goran Menalo, Saša Trajanovski i Mario Jelčić). Treće mjesto na turniru je osvojila ekipa "Vatreni" (Mladen Gašpar, Ilija Bošnjak, Ivan Leko i Goran Nuić). U sklopu turnira održano je i natjecanje u šutiranju trica, na način da se šutiralo po tri šuta sa tri različite pozicije. Posljednji šut sa svake pozicije vrijedio je dva boda tako da se ukupno moglo skupiti 12 bodova. Sa sedam sakupljenih bodova najbolji je bio Toni Čolina iz Ljubuškog...

Sutradan, u nedjelju 3. lipnja, red je došao na mlade a dobna granica je bila 1996. godište. Za sudjelovanje se prijavilo 13 ekipa a odigrano je također 16 utakmica kao i prethodnog dana. Pobjednik drugog dana turnira je bila ekipa "Old Bridge" iz Mostara (Ivan Kuzman, Edis Šafro, Marin Gilja i Mirza Manjgo) koja je u finalu rezultatom 21:3 svladala ljubušku ekipu "Above the Rim" (Šimun Kovač, Dominik Grbavac i Krešimir Medić). Treće mjesto je u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici osvojila ekipa "Brotnjo 1" (Filip Buntić, Petar Zovko i Boris Ivanković). Pobijedili su rezultatom 21:18 ekipu "Crne Pantere" (Venio Primorac, Matej Majić i Zlatko Šaravanja). U kategoriji mladih također je održano natjecanje u šutiranju trica po istom modelu kao što su i dan ranije šutirali odrasli. Konkurencija je bila velika, pošto su se skoro svi sudionici željeli iskušati u tricama. Sa 6 bodova, najprecizniji je bio Šimun Kovač.

"Bio je ovo prvi streetball turnir u Ljubuškom i nadam se da će ova manifestacija prerasti u tradicionalnu, te da će svake godine okupljati sve veći broj, kako natjecatelja tako i posjetitelja. Želio bih se zahvaliti Općini Ljubuški na čelu sa Načelnikom Nevenkom Barbarićem i Skupštini ŽZH na čelu sa predsjednikom Skupštine Antom Mišetićem što su potpomogli i podržali ovaj događaj. Veliko hvala i našim sponzorima, nadam se da smo opravdali ukazano povjerenje." - izjavio je Voditelj projekta Streetball Challenge Ljubuški 2012., Mario Škegro.

Tekst i foto: LJ::portal