Održan je tradicionalni božićni koncert na Humcu

Posjetitelje i izvođače pozdravio je i zaželio im dobrodošlicu humački gvardijan fra Miro Šego, a među nazočnima bili su i ljubuški načelnik Nevenko Barbarić i predsjednik OV Ljubuški Vice Nižić u društvu s domaćinima, gvardijanom fra Mirom Šegom i župnikom Humca fra Mladenom Sesarom.

Istina, crkva nije bila posve ispunjena kao dosad, na to je utjecalo za Ljubuški neuobičajeno hladno vrijeme i led na cestama, no unatoč tome doživljaj je bio potpun.

Posebno je oduševio Ivan Mikulić, koji je svojim glasom više puta izmamio naklonost i pljesak i potaknuo posjetitelje da s njim u ritmu pjevaju i plješću. Ali, i drugi izvođači su bili na visokoj razini i dali svoj obol ugođaju božićne topline i radosti i duhovne ispunjenosti: zborovi s Humca - veliki mješoviti zbor sv. Ante i dječji zbor Ljiljani sv. Ante, veliki i mali zbor iz susjedne župe sv. Paškala Vitina i ženska klapa Lira iz Trebižata.

I njihove pjesme oduševile su i na trenutke ponijele posjetitelje, osobito dobro uvježbani dječji glasovi, da zajedno uglas, pjevaju i plješću. Za to su zaslužni njihovi glazbeni učitelji, s. Robertina Barbarić, koja predvodi oba humačka zbora i s. Marija Jovanović i prof. Zdenko Vištica, koji predvode i vježbaju zborove u Vitini.

Posebno se istaknula s. Marija skladnim ravnanjem zborovima, a u pojednim trenucima i posjetiteljima. Ulogu voditeljice uspješno je obavila Katarina Nižić, učenica trećeg razreda Gimnazije u Ljubuškom. Sliku dolazećeg Božića dodatno je upotpunilo i dočaralo uprizorenje živih jaslica, koje su izveli članovi KUD-a sv. Ante Humac, a prikazali su Rođenje Isusovo, poklon pastira i poklon mudraca.

Što je s puhačkim orkestrom?

Za razliku od dosadašnjih božićnih koncerata na Humcu, ove godine nije nastupio puhački orkestar limene glazbe KUD-a sv. Ante s Humca. Koji su razlozi nije nam poznato, ne zna ni gvardijan fra Miro Šego, samo nam rekao da članovi već neko vrijeme ne vježbaju. Ipak, unatoč tome i lošem vremenu, ovogodišnji koncert je bio uspješan.

- Zbog ružnog vremena mnogi ljudi su se ustručavali doći, bojao sam se da neće biti ni onoliko koliko ih je bilo, ali eto imali smo bijeli ugođaj Božića. Osobno sam zadovoljan i izvođačima i posjetiteljima i moja ocjena je da je koncert bio više nego odličan - rekao je gvardijan fra Miro Šego.

Večernji list