FOTO  Obiteljsko imanje Marija Stanića kod Ljubuškog osvojilo dvije nagrade u Meksiku

Obiteljsko imanje Marija Stanića kod Ljubuškog osvojilo dvije nagrade u Meksiku

U jakoj međunarodnoj konkurenciji od ukupno 634 prijavljena projekta, projekt je nagrađen prvim mjestom u kategoriji Stambene građevine i trećim u posebnoj kategoriji Održiva gradnja.

Ovo jedinstveno imanje osmislio je zagrebački dvojac Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić iz arhitektonskog studija Dva arhitekta, radove je izvela firma T&D Company iz Ljubuškog, dok je investitor projekta poznati nogometaš Mario Stanić.

Projekti iz BiH već su ranije ostvarivali zapažene uspjehe na međunarodnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX. Tako je 2010. godine prijedorska Ulica Kralja Petra I. Oslobodioca odnijela prvo mjesto u kategoriji Pristupačnosti te treće mjesto u kategoriji Infrastrukturnih građevina, a 2007. treće mjesto u kategoriji Infrastrukturne građevine osvojio je projekt Park Petra Kočića iz Banja Luke.

Najveći uspjeh ostvario je projekt Urbane rekonstrukcije i obnove centra Banja Luke 2008. godine, osvojivši dvije međunarodne nagrade u posebnim kategorijama: prvo mjesto u kategoriji Pristupačnosti te drugo u kategoriji Održive gradnje.

hercegovina.info