Novi asfalt na glavnoj ljubuškoj ulici na proljeće

O uređnju dijela Zrinjsko-frankopanske, presvlačenjem novim asfaltom govori se već nekoliko godina, no nikako da se to i ostvari.

Novac nije bio sporan, u asfaltiranje na području Općine svake godine ulaže se razmjerno dosta, a kao jedan od glavnih razloga zbog kojih se nije moglo raditi u općinskoj vlasti su navodili da je prije toga potrebno da javna poduzeća u njoj srede i obnove telefonsku, električnu i vodovodnu mrežu, kako se nakon asfaltiranja ne bi ponovno kopalo. Općina im je lani uputila dopis i pozvala ih da to učine, međutim, izgleda da je njihovo mišljenje da to nije potrebno jer nisu ništa poduzimali.

Jesenas, kada se u u toj ulici ispred crkve sv. Kate postavljao spomenik fra Lovri Šitoviću, općinski načelnik Nevenko Barbarić je najavio da će se zajedno s podizanjem spomenika uređivati i ulica. Ukupna vrijednost radova bila je oko 180.000 KM, a od toga za obnovu ulice od zgrade Općinskog suda do Pošte bilo je predviđeno oko 55.000 KM. Za tu je namjenu od Ministarstva prometa FBiH dobiveno 40.000 KM. Ispred crkve sv. Kate napravljen je manji trg i na njemu postavljen spomenik fra Lovri Šitoviću, kojeg su 3. listopada svečano otkrili Milan Bandić i gvardijan Franjevačkog samostana na Humcu fra Miro Šego, a za Zrinjsko-frankopansku je rečeno da će se u sljedećih mjesec dana umiti i urediti.

No, došli su i prošli Božić i Nova godina, još nije ni dirnuta. Kako nam je rekao Ivan Herceg, savjetnik općinskog načelnika za gospodarstvo, razlozi ne leže u Općini, nego u poduzeću Putovi Grude koje nije stiglo posao završiti do početka zime. Kada su došle malo niže temperature, nije se moglo asfaltirati pa će sve pričekati do proljeća i toplijih dana.

Ivan Kaleb | ljubuski.info