Njemačka - Logos - Smilje - Biro- slogan ljubuških gimnazijalaca

Njemačka - Logos - Smilje - Biro- slogan ljubuških gimnazijalaca
je omeo ljubuške maturante da proslave završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Tako je, uz pjesmu i veselje, zadnji dan nastave proslavila 49. generacija ljubuške Gimnazije, koju čini 103 maturanata, te 202 maturanata 60. generacije Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića.

Kako to obično biva, i ove godine svaki od odjela je imao različite majice sa zanimljivim natpisima, koje su, na sebi svojstven način, promovirali šetajući gradskim ulicama. Osobito zanimljiv bio je putokaz "Njemačka - Logos - Smilje - Biro", koji su osmislili gimnazijalci.

Ravnatelji ponosni

"Riječ je o dosta dobroj generaciji maturanata, koja se, osim po dobrom učenju, istaknula i u raznim aktivnostima i natjecanjima. A čak 36 maturanata koji su kroz sve četiri godine ostvarili odličan uspjeh, oslobođeno je polaganja školske mature, što je zaista vrijedno svake pohvale", kazao je Goran Skoko, ravnatelj Gimnazije Ljubuški.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Ljubuški Ivan Šaravanja kazao je, pak, kako je zadovoljan 60. generacijom maturanata, a osobito je istaknuo one koji su okončali svoje školovanje odlučivši se za zanimanja kuhar i konobar.
Maturalna zabava

Kažimo i to kako će se maturalna zabava za maturante ljubuške Gimnazije upriličiti 1. lipnja u svadbenom salonu Ohio, do će se maturalna zabava za maturante Srednje strukovne škole održati u srijedu, 25. svibnja.

"Jako smo zadovoljni i sretni zbog vesele proslave i defilea ulicama grada, za što smo dobili pozitivne komentare od strane naših sugrađana", kazao je Leonardo Pavlović, maturant Gimnazije Ljubuški, kojem je želja upisati studij kemije u Zagrebu.

jubuski.net