NAJLJEPŠI U EUROPI Vodopad Kravica posjećuju turisti iz cijelog svijeta

NAJLJEPŠI U EUROPI Vodopad Kravica posjećuju turisti iz cijelog svijeta
Hercegovina.info

Vodopad Kravica kod Ljubuškog, koji je jedan od najljepših u Europi i izuzetno atraktivna turistička lokacija, prošle godine posjetilo je više od 300.000 gostiju iz skoro cijelog svijeta.

Potvrdio je to Nikica Vučić, voditelj Poslovne jedinice Kravica, kazavši kako su u strukturi gostiju prednjačili stranci, kojih je bilo 75 posto.

Među njima su najbrojniji bili Talijani, Česi, Poljaci, Mađari, a zatim Arapi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Iz godine u godinu bilježimo povećanje broja posjetitelja. Usporedbe radi, tijekom 2018. Kravicu je posjetilo 279.000 turista, a u 2019. premašen je broj od 300.000. Samim tim bilježimo i povećanje prihoda za 20 posto - rekao je Vučić.

Napomenuo je kako su im se ulaganja u promociju i marketing isplatila te je kampanja pod nazivom „Oaza u kamenu“, kojom su promovirali vodopad, zasigurno doprinijela povećanju broja gostiju.

Da bi ove sezone postigli još bolje rezultate, u JP „Parkovi“, koji upravlja ovim vodopadom, planiraju i nove infrastrukturne projekte. Među njima je najvažniji izgradnja mosta na Maloj Kravici.

-U tijeku je izrada projektne dokumentacije koja se odnosi na obnovu postojećeg i izgradnju novog mosta, nakon čije će realizacije biti spojene dvije obale, ali i bit će sagrađena šetnica u dužini od dva kilometra uz samu obalu rijeke Trebižat. Uskoro će uslijediti nasipanje obale - kazao je Vučić.

Sve planirane radove potrudit će se završiti do svibnja, obzirom na to da se sezona počinje početkom lipnja. Sve do kraja listopada Kravica bude puna gostiju.

U zimskom razdoblju su posjetitelji rijetki. Ipak, svi oni koji tijekom ovih sunčanih dana posjete Kravicu, mogu uživati u čudesnoj igri svjetlosti koju tvore slapovi.

Cijena ulaznice od 1. listopada do 31. svibnja iznosi 10 KM. Ta cijena ostaje ista za domaće turiste tijekom sezone, odnosno od 1. lipnja do 30. rujna, kada strani gosti plaćaju dvostruko višu cijenu.

Cijena karte za grupe učenika od sedam do 18 godina tijekom cijele godine se ne mijenja i iznosi pet KM.