Muzej na Humcu produžio radno vrijeme zbog interesa turista

Muzej na Humcu produžio radno vrijeme zbog interesa turista

Muzej samostana sv. Ante na Humcu, koji se nalazi u predgrađu grada Ljubuški, bogat nizom povijesnih materijala i jedan od najprepoznatljivijih simbola toga grada, svoje radno vrijeme produžio je od 10 do 19 sati radnim danima zbog velikog interesa turista.

Danijela Kraljević, kustosica muzeja u kojem se nalazi povijesna građa koju su hercegovački fratri naraštajima prikupljali, čuvali i izučavali, ističe kako im dolaze turisti sa svih strana svijeta, a posebno iz Poljske i Njemačke.

-Najstariji muzej u BiH ovog ljeta posjećuju organizirane skupine turista koji dolaze najčešće iz Hrvatske, Njemačke i Poljske te skupine turista koje dolaze u sklopu obilaska vodopada 'Kravice', a ima ih sa svih strana svijeta- objasnila je Kraljević.

Što se tiče pojedinačnih posjeta, ona kaže, kako su to najčešće domaći posjetitelji koji dolaze sa svojim gostima.

Kustosica napominje kako su turisti oduševljeni najstarijim muzejom u BiH, gdje su izloženi predmeti prikupljeni na širem prostoru Hercegovine od starijeg kamenog doba (paleolitik) do naših dana, kao i najstariji očuvani spomenik pisan na hrvatskom jeziku (mješavinom glagoljice i starohrvatske ćirilice - bosančice) na području današnje Bosne i Hercegovine- Humačka ploča iz 1185.godine.

U sezoni, cijena ulaznica u muzej iznose četiri, dok se izvan sezone u muzej može ući za dvije marke.

vecernji.ba