Mještani Humca: Ako institucije neće, mi ćemo riješiti stvar!

Naime, kako su nam kazali mještani ovoga naselja, vlasnik doma, Miljenko Bašić, ponovno dovodi stare i nemoćne u objekt za koji nema ni građevinsku dozvolu.

I pored zabrane rada
Tijekom proteklog vikenda dovedeno je nekoliko osoba, a isto je napravljeno i tijekom jučerašnjeg dana. Mještani se pitaju kako je moguće da ovaj čovjek radi ako je Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Zapadnohercegovačke županije izdalo rješenje o poništenju izdanog rješenja za rad ustanovi “Miran san”, čime je ovoj ustanovi zabranjen rad. Mještani su se još jednom složili kako ovim ljudima treba osigurati adekvatan smještaj, ali to nije na Humcu, gdje ih, tvrde oni drže pod ključem i daleko od očiju javnosti. Podsjetimo, početkom prošlog mjeseca, mještani ovoga naselja zajedno s načelnikom općine Ljubuški Nevenkom Barbarićem, predsjednikom Općinskog vijeća Vicom Nižićem, gvardijanom fra Miro Šegom bili su na sastanku s premijerom Vlade ZHŽ-a Zvonkom Jurišićem i ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi Borisom Grizeljom, gdje im je obećano kako će sva dokumentacija biti ponovno preispitana te ukoliko se pojavi išta sporno za nastavak rada ove ustanove, bit će izdano rješenje o zabrani rada. Unatoč tomu što je spomenuto rješenje o zabrani rada izdano, Bašić nesmetano nastavlja s radom.

Strpljenje pri kraju
Mještani su kazali i to da ukoliko resorne institucije ne budu radile svoj posao odnosno ako u što skorijem vremenu “Miran san” ne bude zatvoren, stvar će kažu uzeti u svoje ruke, i riješiti će to na način na koji oni to budu znali. Kažu da ne prijete nikomu, ali je njihovo strpljenje već na samom rubu. 

dnevni list