Mješovita patrola spriječila krijumčarenje veće količine voća i povrća

Sve je krenulo informacijom da je u u graničnom pojasu, u mjestu Polje Rastok, općina Ljubuški, primjećeno putničko vozilo marke Mercedes u ilegalnom prelasku Državne granice. Odmah je izvješten Zapovjednik postrojbe Granične policije Doljani, koji je sa načelnikom Policijske postaje Vrgorac formirao izvanrednu mješovitu ophodnju koja će je preuzela ovaj slučaj.

Mješovita je ophodnja brzo reagirala pa je u Polju Rastok, na području Republike Hrvatske, pronađen spomenuti Mercedes 124 (registarskih oznaka E56-M-084) u kojem se nalazila veća količina voća (manadarina), a neposredno pored vozila uredno je složen dvadeset i jedan paket voća (također manadrina) i četiri 4 gajbe povrća (kupusa).

U večernjim satima je do službenog vozila Granične policije došla osoba za koju se ustanovilo da je I. B. , rođen 1964 godine u Vojnićima, općina Ljubuški, koji je i vlasnik Mercedesa. S obzirom da je ovaj slučaj otkriven na samoj granici sa Republikom Hrvatskom sve je u daljnje postupanje predato hrvatskoj graničnoj policiji.

Ovo je inače jedan u nizu uspješnih akcija mješovitih ophodnji granične policije BiH i kolega iz RH.

frano matić/čaportal