Ljubuški učenici i dalje će imati prijevoz do škole

škola, prebivalište, škola, okršaj, prijevoz, prijevoz učenika, proljetni raspust , raspuštanje , Slavko Lauš

Pogreška u komunikaciji 

Ivan Kraljević, direktor Autoherca, jučer je za Dnevni list samo kratko komentirao da je sporazum postignut te da od ponedjeljka sve teče po rasporedu. Načelnik općine Ljubuški, Nevenko Barbarić, s kojim su novinari Dnevnog lista nakon jučerašnjeg sastanka također razgovarali, također je potvrdio ovu informaciju te istaknuo da mu je žao što je došlo do uznemiravanja djece i roditelja, jer je po školama čitana obavijest o prestanku prijevoza, a da nitko prethodno njega kao općinskog načelnika nije pitao što ima za reći, odnosno kakvo je njegovo mišljenje.

"Obavijesti koje su se čitale po školama o tome da se obustavlja prijevoz učenika zbog duga Općine prema prijevoznicima nije dala Općina koja ih jedina može dati, jer smo mi ti koji osiguravamo prijevoz. Iako mi nije namjera pravdati ni sebe, a ni druge, ne smatram potrebnim iznošenje dugovanja, a isto tako moram reći da je to kod nas dosta uređenije nego u ostalim općinama ove županije", kazao je načelnik Barbarić, ističući još jednom žaljenje što je došlo do pogreške u komunikaciji.

Dug oko 100 tisuća KM

Na upit koliki je dug prema prijevoznicima, načelnik ističe kako on prema Autohercu iznosi oko 70 tisuća te prema TMT-u oko 30 tisuća maraka, a nastao je u proteklih nekoliko mjeseci. Objasnio je i to da prijevoznik pod određenim uvjetima ima pravo odustati od prijevoza, ali to ne znači da će se isti obustaviti za učenike.
"To ne znači da netko drugi neće voziti, jer prijevoza učenika mora biti i bit će ga. Imali smo konkretan sastanak na kojem smo se na brzinu dogovorili oko ove teme, odnosno naplate dugovanja", naglasio je načelnik Barbarić.