Ljubuški: U četvrtak predstavljanje 'Časne sestre Dominike' Emila Raspudića

Ljubuški: U četvrtak predstavljanje 'Časne sestre Dominike' Emila Raspudića
Predstavljanje knjige započet će u 18:00 sati u Gradskoj vijećnici Ljubuški, a organizira ga JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s nakladnikom Matica hrvatska u Čitluku.

Predstavljanje je organizirano u okviru manifestacije "Advent u knjižnici", a program predstavljanja knjige glazbom će obogatiti učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški.
Ukratko o knjizi

Knjiga "Časna sestra Dominika" podijeljena je u četiri poglavlja: "Časna sestra Dominika", "Oskudna vremena", "Ilkine planinske priče", "Baba na konju" i sadrži pregršt ilustriranih priča za najmlađe.

Opseg knjige je oko 200 stranica i sve priče i eseje ilustrirali su akademski slikar Dalibor Dado Pehar i Mirko Raspudić. Autobiografski opis životne priče časne sestre franjevke Dominike Barbarić, kako ga je čitateljima ponudio Emil Raspudić, napisan je tečnim jezikom ispunjen zanimljivim poukama.
Ukratko o autoru

Emil Raspudić rođen je 1946. godine u Lipnu. Pedagošku akademiju završio je u Splitu, a radio je kao nastavnik u Vrgorcu i Čitluku. Već u studentskim danima objavljivao je stručne radove u časopisima. Bavi se proučavanjem školstva, a piše za učenike mlađe i srednjoškolske dobi. Suradnik je "Cvitka" i "Cvrčka".

Do sada je objavio: "Povijest školstva u Brotnju", "Trideset godina srednjeg školstva u Brotnju", "Božo Miletić od Lipna do svjetskih sportskih terena", "Planinske priče", "Kraljevska gozba" i "Časna sestra Dominika".