Ljubuški:Tri mjeseca zatvora zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene radnje

Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje čime mu je smanjena ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od 4 (četiri) mjeseca koju je izrekao Općinski sud u Ljubuškom.

Naime, do počinjenja ovog kaznenog djela, došlo je u studenom 2011. godine ispred caffe bara Inside u Ljubuškom, u trenutku uhićenja Damirova brata Marka (24), za kojim je tada bila raspisana tjeralica MUP-a Ljubuški, zbog kaznenog djela Razbojništva, a zbog kojeg je i danas na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Mostar.

Nakon dojave da se bjegunac nalazi u spomenutom caffe baru, trojica službenika PU Ljubuški uputila su se da Marka Bilića liše slobode, no prilikom uhićenja naišli su na otpor braće Marka i Damira, te dvojice njihovih maloljetnih prijatelja, kojom prilikom je došlo do nanošenja lakih tjelesnih povreda jednom od policijskih službenika.

Zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju poslova sigurnosti, optužena su oba brata, no presudom Županijskog suda iz svibnja 2011. godine, Marko Bilić je oslobođen optužbe iako je presudom Općinskog suda u Ljubuškom bio oglašen krivim i izrečena mu je nepravomoćno kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, dok je Damiru Biliću umjesto 4 (četiri), kazna zatvora smanjena na 3 (tri) mjeseca. Nakon te presude, osuđeni Damir Bilić je podnio zahtjev da mu se navedena kazna zatvora zamijeni za rad za opće dobro na slobodi što je Općinski sud u Ljubuškom odbio. Na navedenu odluku suda u Ljubuškom žalio se osuđeni Damir Bilić ali je prednja odluka potvrđena odlukom Županijskog suda u Širokom Brijegu.

[Općinski sud u Ljubuškom]