Ljubuški: Roditelji vratili omiljenu nastavnicu

Ljubuški, Starački dom Tomislavgrad, Ljubuški, spaljivanje, odgojni dom, zemljište, Ljubuški, cijena, Ljubuški, komunalno, istraga, Ljubuški, škola, nastavnica

...izazvala veliki revolt roditelja djece područnih škola u Radišićima i Cernu koji su organizirali prosvjede tražeći njezin povratak. Naime, tromjesečni ugovor o radu nastavnici Prusini je istekao, a na njezino mjesto je došla druga osoba, koju je također na tri mjeseca primio ravnatelj škole Davor Medić. Roditelji, nezadovoljni takvom odlukom, digli su se na noge, po svaku su cijenu želeći spriječiti promjenu nastavnice, koju su, kako kažu njihova djeca voljela, jer se o njima primjereno brinula, ne samo kroz pružanje znanja, već i mnogo više od toga.

Kontaktirali su i županijsku ministricu prosvjete Helenu Lončar, koja im je zakazala sastanak za petak. Uz potporu Sindikata školstva i velikog broja nastavnika koji su potpisali peticiju napravili su pritisak pa je ravnatelj vratio nastavnicu Prusinu na radno mjesto i produžio joj ugovor za još tri mjeseca.

"Nemamo ništa protiv nekog novog, ali mi prvenstveno moramo misliti na svoju djecu, koja su se na sadašnju nastavnicu navikla i zavoljela je", kažu roditelji.
U razgovoru s njima, doznajemo kako su ponajviše ogorčeni time što u školstvu glavnu riječ vodi politika i stranačka opredijeljenost, a ne struka.
"Ravnatelj je morao za protekla tri mjeseca raspisati natječaj za to radno mjesto", istaknuli su roditelji, navodeći da nova osoba, koju je ravnatelj preferirao, nema niti položen stručni ispit.

Prema njihovim riječima, u ovoj školi već se odavno nešto 'muti'. Naime, već nekoliko mjeseci u OŠ Marka Marulića nema Roditeljskog vijeća, a nakon isteka mandata starom, birani su novi predstavnici roditelja iz svih razreda. Još je dva tjedna do kraja prvog polugodišta, a da se nisu niti jedanput sastali i izabrali predsjednika Roditeljskog vijeća. Stoga se roditelji pitaju do kada će se lomiti koplja preko njihove djece te kada će se promijeniti stanje u školstvu koje je, po njihovom mišljenju, već odavno na rubu.

Dnevni list