Ljubuški: Obitelj Gavran će do Uskrsa dobiti krov nad glavom

obnova krova

... uključili su se, između ostalih, Općina Ljubuški, Mjesna zajednica Vitina te Župni ured Vitina. Kako saznajemo od Stojana Borasa, predsjednika Mjesne zajednice Vitina, prvi dio radova pri obnovi kuće priveden je kraju, a u danima koji slijede nastavit će se s radovima unutar kuće, piše dnevni-list.ba.

"Građevinska tvrtka Vranješ pobrinula se za vanjske radove uključujući, naravno, i pokrov kuće. Vrijeme nas je dobro poslužilo, a u sljedećoj fazi očekuje se i pomoć mještana koji su se dobrovoljno javili za, primjerice, obradu unutarnjih zidova, priključenje električne energije i slično. Također, mještani su dali i svoje novčane doprinose te pripremili teren za izvođenje radova", kazao nam je Boras. Dodao je i to kako mu se mogu obratiti i svi ostali koji žele dati svoje dobrovoljne priloge i pomoći ovoj obitelji.

Podsjetimo, 18. veljače Gavrani su, u vatrenoj stihiji koja se brzo rasplamsala u skromnom domu, ostali bez svih aparata, namještaja, osobnih stvari, a vatra je odnijela i sve uspomene, poput obiteljskih fotografija, knjiga, slika... Naime, obitelj broji osam članova, uključujući i djecu koja još nisu pošla u osnovnu školu. Slabog su imovinskog stanja, a tek jedan član, koji je ratni vojni invalid nastradao na prvoj crti bojišnice, ostvario je pravo na 60-postotnu invalidnost za koju prima naknadu od 120 maraka.