Ljubuški: Kriminalistička istraga u Komunalnom!?

Ljubuški, Starački dom Tomislavgrad, Ljubuški, spaljivanje, odgojni dom, zemljište, Ljubuški, cijena, Ljubuški, komunalno, istraga, Ljubuški, škola, nastavnica
Prema službeno još nepotvrđenim obavijestima i podacima u tom poduzeću provodi se kriminalistička istraga. Navodno se istražuje rad i poslovanje proteklih godina koje je poduzeću prouzročilo i nanijelo ogromnu štetu. Riječ je o velikim dugovanjima koja su tvrtku dovela na rub propasti, a jedno vrijeme radnici uopće nisu primali plaću. Prema nekim neslužbenim izvorima određene istražne radnje provode se već tri-četiri mjeseca, a nedavno je Županijsko tužiteljstvo službeno zatražilo od MUP-a ZHŽ da se one temeljito provedu.

"Ne želimo ni potvrditi ni opovrgnuti informacije o navodnom kriminalističkom istraživanju vezanom za rad i poslovanje JKP Ljubuški. To je naša redovita praksa, u ovakvim i sličnim slučajevima, ne želimo se baviti nikakvim glasinama i ne komentiramo svoje aktivnosti, a o mogućim rezultatima izvještavamo javnost kada ocijenimo da je to potrebno" - kaže Damir Čutura, glasnogovornik Uprave policije MUP-a ZHŽ.

U ovom trenutku ljubuško Komunalno je opterećeno dugovima u ukupnom iznosu od 3,200.000 KM. Od toga je dug radnici8ma 2,500.000 KM na ime razlike u plaćama i neuplaćene doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i dug Elektroprivredi HZ HB od 700.000 KM za neplaćenu struju. Je li to plod nesavjesnog i nezakonitog poslovanja vodećih rukovodnih ljudi JKP Ljubuški koje se još nije prestrojilo u novim društvenim i gospodarskim odnosima ili je je u pitanju nešto drugo, trebalo bi se doznati i biti načisto, da bi se moglo ići dalje.

Činjenica je da to poduzeće ima stalne i sigurne ne male prihode samo od naplate potrošene vode, a ima i može još više imati i drugih unosnih poslova i prihoda, i činjenica je da Ljubušaci plaćaju cijenu vode koja je među njavećima u Hercegovini, a i šire.

Ivan Kaleb | Večernji list