Knjiga Hijene Ga nisu dirale fra Dade Milasa predstavljena u Ljubuškom

fra dado knjiga
Zanimljivo je da je predstavljanje knjige održano na „Svjetski dan poezije", a proslavama diljem svijeta tako se na poseban način pridružila i cafe galerija Kerametal. Inače, Svjetski dan poezije proglašen je 1999. godine s ciljem slavljena poezije i snage jezika!


"Hijene Ga nisu dirale" je zbirka eseja i promišljanja koja su, što slučajno, što namjerno, podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu govori se o Bogu: otvaraju se pitanja samog pojma Boga i božanstva, ateizma i mitologije, Isusa i svega onoga što je u evanđeljima zapisano o njemu.

U drugome poglavlju autor iz svoje perspektive progovara o čovjeku i općenito o ljudima: o fenomenima koji još uvijek "provociraju" društvo ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u cijeloj regiji. Ovo djelo na jedan zanimljiv način otvara raspravu o tematiziranju Boga i čovjeka u suvremenom društvu.

Na samom početku nekoliko riječi o knjizi kazao je fra Robert Jolić.

O ovom zanimljivom djelu nekoliko riječi uputila je i predsjednica udruge mladih Agape - Marija Herceg.

Recezent ove knjige profesor doktor Mile Lasić, također se obratio s nekoliko riječi, a u svojoj recenziji navodi kako je zapravo htio izbjeći tu obvezu, te je kao isprike autoru ponudio svoje slabo razumijevanje teologije zbog kojeg se bojao prihvatiti baviti autorovim razumijevanjem vjerozakona. No kako je ipak došlo do suradnje poslušajte u audio zapisu.

Na samom kraju o knjizi je govorio i sam autor knjige fra Dadu Milasa

Sav autorski dio zarade od prodaje knjige "Hijene Ga nisu dirale" ide za obnovu Minoresova Centra za resocijalizaciju, u Mostaru.

Večer su svojim glazbenim nastupom uljepšali Peetra i Sile.

Radio Ljubuški