Građevinar Mucić: Umanjili su nam račun za 22 milijuna kuna

mucić co, radovi, Split
...izvođaču radova, te da su ih i preplatili, iz uprave građevinara uzvratili su navodom da je "iz situacije za radove izvedene u travnju vidljiv način i model ponašanja ulagača, jer im je račun iskrižan i umanjen za ni više ni manje nego 22 milijuna kuna".

- Takav prekriženi dokument za travanj, a to nije prvi slučaj, primili smo tek početkom lipnja iako je rok za ovjeru i plaćanje davno protekao.

Tko ga je i zašto umanjio za više od 65 posto fakturiranog iznosa, bolje znaju u tvrtki "Mejaši prvi", koja je naručitelj - ističu iz tvrtke "Mucić&Co".

Građevinar naglašava kako je iz evidencije jasno da je jedini preostali avans koji je investitor uplatio, a koji još nije vraćen kroz izvedene radove, onaj koji se nalazi kod "Tromonta" u iznosu od 10,2 milijuna kuna.

- Ipak, zadovoljstvo nam je konstatirati da smo napokon našli dodirnu točku s investitorom. Naime, po njihovu mišljenju, iznos retencije zaključno s travnjem je nešto manje od 20,4 milijuna kuna, što će nam se, kako kažu, isplatiti nakon završetka izgradnje objekta.

Ali tu dolazimo do ključnog problema, jer mi ne možemo završiti radove zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa na pristupnoj gradskoj četverotračnoj prometnici kroz koju dolaze i svi infrastrukturni priključci za objekt - struja, voda i kanalizacija.

A tek kada završimo objekt i prođemo tehnički pregled možemo ishoditi bankovna jamstva i naplatiti naš novac iz retencije - zaključuju u tvrtki "Mucić&Co". Â

PIŠE: A. Matić,Slobodna Dalmacija