GRADSKA INFRASTRUKTURA Ljubuški dobiva novu sportsku dvoranu

Kula, Ljubuški
Ljubuški Paragliding/facebook

Nova sportska dvorana jedana je od kapitalnih investicija Grada Ljubuškog, te je svrstana u istoimeni dokument usvojen krajem prošle godine na Gradskom vijeću, piše radio Ljubuški.

Riječ je o objektu koji će biti smješten između zgrade Gimnazije i postojeće Gradske športske dvorane u Ljubuškom, a treba istaknuti da srednjoškolski centar u Ljubuškom nema zatvoren prostor za nastavu tjelesnog odgoja.

Betonski blokovi, a teren s plivajućim podom

Objekt će se graditi i sastojati od dva kubična volumena: dvorane sa sportskim terenima i gledalištem, te pratećim sadržajima (svlačionice, sanitarije, spremišta, snack bar/zalogajnica i sl.). Dvorana će služiti u prvom redu učenicima, no dio termina je predviđen i za sportske klubove i rekreativce.

Što se tiče volumena dvorane, on je osmišljen u kombinaciji montažne armirano-betonske i čelične konstrukcije.

Predviđena je “in situ” izvedba temeljnih stopa i traka iz armiranog betona, a završna podna obloga sportskog terena je PVC sportski plivajući pod dok je za gledalište predviđen klasični PVC pod.

Na cijeloj zgradi predviđena je termofasada, a pregradni zidovi u unutarnjem dijelu bit će postavljeni od gipsanih ploča.

Gradonačelnik Ljubuškog, Nevenko Barabarić, je u više navrata naglasio potrebu za jednim ovakvim objektom u Ljubuškom, koji će zadovoljiti sve one koji ne mogu dobiti prostor u postojećim dvoranama.