Gotovo mjesec dana žive bez vode

prolog, voda, voda za piće

U razgovoru s Blažem Dodigom doznajemo kako se snalaze ovi mještani.

"Zamislite samo kako je biti bez vode u vrijeme kada vam je ona najpotrebnija. Došlo je do toga da se čovjek danas u 21. stoljeću ne može ni okupati", kaže Dodig. On nadalje ističe da je s mjerodavnima svakodnevno stupao u kontakt vapeći da im se pomogne, a umjesto rješavanja problema, dobivao je samo lažna obećanja.

Nitko ih ne razumije

"Svaki put nam kažu kako će to biti riješeno tijekom dana. Kad sam se jutros (jučer ujutro, op.a) zadnji put čuo s direktorom JKP Komunalno Ljubuški Antom Bradvicom, obećao mi je da će nam dovesti cisternu vode. Međutim, kako će nam to pomoći. Mislim da nas nitko ne razumije, nije to nestanak vode na dan-dva nego skoro mjesec dana. Zamislite kako je nešto imati pa nemati, a pogotovo vodu koja je najosnovnija", kaže on dodajući da mu je rečeno da vode nema u velikom bazenu, što nije logično budući da ostali dijelovi sela imaju vode.

Situacija je tim gora što je vrijeme godišnjih odmora kada je brojna rodbina mještana Njiva došla iz inozemstva. Sada ih je u Njivama puno više, pa je potrebno i više vode. Oni koji su došli iz Njemačke i Švedske ne mogu vjerovati da se takvo nešto nehumano uopće može i smije događati.

Uredno izmiruju obveze

"Dok smo mi izravno Vrgorcu plaćali vodu, ovih problema nije bilo. Istina, znalo se dogoditi da vode ponekad nestane, ali nikada na 26 dana. Osim za piće i kupanje, nestašica vode nam predstavlja problem i sa stokom i zemljom. I ja i mještani imamo sitne stoke i zemlju, a sve to ispašta jer nemamo vode", ogorčen je Blaž Dodig. Mještani Njiva ni u jednom trenutku nisu dobili konkretan odgovor zašto ovako dugo nemaju vodu iako uredno izmiruju svoje potrošačke obveze. Odgovor smo pokušali dobiti kontaktiravši mjerodavnog u ovom slučaju, no on je odbio prokomentirati ovaj slučaj.

Dnevni list