FOTO/VIDEO  Ekocid u Hercegovini: Javnost uzbunjena zbog bačenog mesa i traljave reakcije nadležnih

Ekocid u Hercegovini: Javnost uzbunjena zbog bačenog mesa i traljave reakcije nadležnih
Nakon što su mještani otkrili bačeno meso, obaviještena je policija i nadležne službe, koji su, kako piše Šipovača portal, dosta traljavo i nevoljko pristupili slučaju, a potom se pristupilo i organizaciji uklanjanja mesa s ovog mjesta, bez prethodno poduzetih svih potrebnih radnji oko rasvjetljavanja ovog kaznenog djela.

Kako navodi ovaj portal, meso je, protivno propisima o zbrinjavanju ove vrste otpada, zajedno s etiketama i drugim tragovima na osnovu kojih bi se moglo otkriti počinitelja ovog djela, pokopano na parceli tik do igrališta Luke i istoimenoga riječnog korita.

S mesom su pronađene i gajbe na kojima se vid žig mesne industrije "PIK Vrbovec" iz Vrbovca u Republici Hrvatskoj.

Ova mesna industrija oglasila se priopćenjem koje je u nedjelju objavio spomenuti portal:

PIK je kompanija koja se u potpunosti pridržava svih zakonskih propisa i odredaba. Svi PIK-ovi proizvodi se proizvode, skladište i distribuiraju u hladnom lancu, a PIK Vrbovec jamči svojim kupcima zdravstvenu ispravnost robe isporučene na prodajna mjesta.

Prilikom isporuke, kupac pregleda i preuzme robu i ambalažu te potpiše otpremnicu. Od tog trenutka, sva odgovornost oko čuvanja i zbrinjavanja robe prelazi na kupca, a isti je dužan sve proizvode kojima je istekao rok trajanja uputiti na neškodljivo uništavanje u za to ovlaštene objekte, navodi se, između ostalog, u odgovoru PIK-a.

Inače, ova kompanija našla se u središtu skandala krajem prošle godine kad su radnici otkrili s kakvim su sve mesom radili, kao i to da su prepravljali datume i prepakiravali zaraženo i staro meso.