Drama na Kravicama: Spasili talijanskog turista od utapanja

Bili smo na obali kada smo čuli viku, jedan momak se počeo utapati u dubini, mlatarao je rukama po vodi, bila je tu prava strka, kraj njega je plivao neki momak, koji mu je pokušavao pomoći, ali nije mogao jer se ovaj Talijan otimao i trgao, pa smo i mi uskočili u vodu", prepričao nam je Vladimir Ćorić, Zeničanin koji živi i radi u Mostaru, a koji je odmah, zajedno s cimerom Davorom Marjanovićem, otplivao do uspaničenog turista, koji se izbezumljeno utapao u rijeci ispod kravičkog restorana Sedra.
Vladimir i Davor su zgrabili mladog Talijana te su ga nekako dovukli do obale. Pritom im je pomogao i Vladimirov brat Ivan.
"Čitavo vrijeme Talijan se trzao, mene je ogrebao rukama i nogama, ali izvukli smo ga, i kasnije nam se došao zahvaliti na obalu. Stigla je i Talijanova majka i ona nam se također počela zahvaljivati", ispričao nam je Vladimir Ćorić.

Precijenio se

Dok su oni izvlačili Talijana iz vode, netko im je s obale bacio plastični kanistar, a ovi momci pričaju kako je mladi Talijan vjerojatno precijenio svoje plivačke mogućnosti.
"Valjda nije bio dobar plivač, pa se uspaničio kada se našao u dubljoj vodi", govore nam ovi mladići. Prema izjavama mještana koji žive u okolici vodopada Kravice, česti su ovakvi slučajevi, a tijekom sezone skoro da ne prođe dan da nekog kupača ne moraju izvlačiti iz vode. "Srećom, ovog ljeta se još nitko nije utopio", rekao nam je jedan od mještana naselja Studenci.

Dnevni list