Dođite sutra u dvoranu u Ljubuški i pomozite braći Šiljeg u borbi za život

Dođite sutra u dvoranu u Ljubuški i pomozite braći Šiljeg u borbi za život
...sutra u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom s početkom u 18 sati igraju humanitarnu utakmicu za pomoć obitelji Šiljeg iz Vašarovića.

Teška životna priča

Riječ je o trojici braće, Marku (16), Anti (15) i Karolu (12), koja se od samog rođenja bore s teškom dijagnozom - Duchenneovovom mišićnom distrofijom. Njihova majka Vanja Šiljeg je nakon petnaest godina odlučila svoju životnu priču i sudbinu svojih sinova podijeliti s javnošću kako bi im pokušala pomoći. Spomenuto oboljenje najčešće pogađa mušku djecu, a odumiranje mišića u najvećem broju slučajeva rezultira invalidnošću i smrću uslijed zastoja u radu srca između drugoga i trećega desetljeća života. Na taj scenarij Vanja ne želi ni pomišljati, stoga je snažno krenula u bitku s bolešću s kojom se suočavaju njezina djeca. Stupila je u kontakt s nekoliko roditelja čiju je djecu pogodila ista sudbina, sa željom nabaviti lijek koji će njezinim sinovima produljiti životni vijek. Želeći se što detaljnije informirati o toj bolesti, doznala je kako ipak postoji lijek iako još u eksperimentalnoj fazi.

Spasonosni lijek

- Nekoliko roditelja iz Amerike dalo mi je potvrdu kako je ovaj lijek učinkovit, osobito kod one djece koja su još pokretna. Iako sam svjesna da moji sinovi nikada neće prohodati, uvjerena sam da im ovaj lijek može pomoći ojačati srce i pluća. Jer, kad se dođe do faze korištenja respiratora, tada je za mnoge stvari već kasno. A ja samo želim da oni što zdravije i dulje žive te ću se svim snagama boriti za to - rekla je Vanja Šiljeg, majka trojice teško bolesnih dječaka. Međutim, lijek je skup i ovoj obitelji potrebna je pomoć svih nas. Zbog toga su iz Uprave Rukometnog kluba Izviđač Central osiguranje pozvali sve koji žele i mogu da dođu sutra u Gradsku dvoranu u Ljubuškom i kupnjom ulaznice od 5 konvertibilnih maraka pomognu Marku, Anti i Karolu u njihovoj borbi za život. Inače, u momčadi Zagreba, uz poznata rukometna imena provjerenih i iskusnih rukometaša, igraju i dvojica Ljubušaka, bivši članovi Rukometnog kluba Izviđač Central osiguranje, Josip Ereš i Matej Hrstić, koji su svoje prve rukometne korake napravili u tom klubu u kojem su se afirmirali i s njim, nakon stanke od 11 godina, naslov prvaka BiH u rukometu za sezonu 2015./2016. donijeli u Ljubuški.

Vecernji.ba