Devetero braće i sestara Grbavac iz Graba okupili se u rodnom mjestu nakon 10 godina

grab, okupljanje, Ljubuški

Nakon dugogodišnjeg razdvajanja i života na tri kontinenta po drugi put su se okupili u svojoj rodnoj kući njih devetero, sedmero braće i dvije sestre potomci majke Anice i oca Petra; Ante, Slobodan, Ivan, Bogoljub, Grgo, Tomislav, Mila, Zora, Drago i Mladen.

Bio je to njihov drugi susret nakon 2004.godine, a prije tog nisu se okupili dugih četiri desetljeća. Napustivši svoj skromni dom u ranoj mladosti prije više od pola stoljeća odlučili su se ponovno okupiti sa svojim obiteljima , prijateljima i mještanima Graba.

Veliki skup započeli su misnim slavljem u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Grabu prisjetivši se svojih pokojnih roditelja i članova obitelji, druženje u vrtu obiteljske kuće nastavljeno je prigodnim ručkom za više od 200 uzvanika, uz nastupe guslara Željke Keže ,grupe Delta i posebnog glazbenog gosta obitelji Grbavac pjevača Mate Bulića, koji je uveseljavao nazočne svojim najvećim hitovima.

"Vodila me pjesma na sve stane svijeta putovala sa mnom uvijek vjera sveta daleko u tuđem kraju a mislima u zavičaju „ pjesma je s kojom je započeo pjevati i koju je posvetio kako je rekao ne samo obitelji Grbavac već i svim iseljenim Hrvatima diljem svijeta .

Program svečanosti vodila je Bjanka Medić koja je uz pomoć članova obitelji evocirala uspomene na njihov odlazak i život u iseljeništvu.

Braća i sestre Grbavac danas u svojoj trećoj životnoj zadovoljni su svojim životom i posebno ističu kako su zahvaljujući svojoj skromnošću i predanim radom uspjeli , svoje zadovoljstvo odlučili su na ovaj način prenijeti na svoje prijatelje i sumještane priredivši im ovo slavlje za koje su se kako kažu dogovarali punih godinu dana.

„Od Australije do SAD-a i rodnog Graba danas živi 102 potomka Anice i Petra Grbavca i to je ono što nas ispunjava srećom, nemam riječi da opišem ovaj osjećaj. Biti ovdje ispred rodne kuće sa svojom braćom i sestrama i našom djecom je nešto neprocjenjivo„rekao nam je najmlađi od njih devet Mladen Grbavac koji sa suprugom Dušankom i četvero djece živi u Los Angelesu.

 

Bjanka Medić/Radio Ljubuški