Danica i Miljenko Vukšić iz Studenaca proslavili 50 godina braka

studenci, brak, godišnjica
Miljenko i Danica Vukšić su se prema našim maticama vjenčali 28. veljače 1965. godine, ali kao uzorna kršćanska obitelj nisu htjeli slaviti 50. godišnjicu braka u korizmi, nego su sačekali, i Bogu hvala dočekali, uskrsno vrijeme kako bi proslavili svoj zlatni pir. Vjenčao ih je don Andrija Majić u studenačkoj župnoj crkvi, a kumovi su bili Miho Kesovija i Tomo Vukšić.

Miljenko je rođen 6. siječnja 1941. na Trseljevini kao osmo i najmlađe dijete Petra i Jele Vukšić, a Danica r. Raše, 5. rujna 1937. također na Trseljevini, kao četvrto od petero djece Petra i Matije Raše. Miljenko je nakon završene osnovne škole pomagao roditeljima u poljoprivredi. Oženio se u 24. godini, ubrzo nakon čega je otišao raditi u Njemačku. Tamo je proveo 12 godina te se vratio pomagati u podizanju obitelji zajedno sa svojom suprugom. Danica je cijeloga života bila uzorna obiteljska žena koja je odgajala ne samo svoju djecu, nego i svoju unučad i praunučad. Bog im je u kršćanskom braku podario četvero djece:

Jelica, r. 26. 12. 1965. Udala se 1985. za Mladena Milićevića u Potpolje, župa Čitluk. Imaju tri sina: Žarka, Tomislava i Antu.

Radmila, r. 11. 5. 1968. Udala se 1986. za Stojana Dragičevića u Miletinu. Imaju četvero djece: Lovru, Mariju, Anu i Jelenu.

Mladen, r. 2. 7. 1972. Oženjen je 2003. s Brankom r. Raguž iz Stoca. Imaju troje djece: Matiju, Petra i Emili.

Silvija, r. 28. 9. 1974. Udala se 1992. za Željka Vegu u Čapljinu. Imaju četvero djece: Martina, Slavena, Mladena i Mislava. ÂÂ

Miljenko i Danica dakle imaju četvero djece, od kojih su dobili 14 unučadi i jedno praunuče. Dvije nevjeste su u blagoslovljenom stanju, pa će, ako Bog da, ubrzo dobiti još dvoje praunučadi.

Neka našim slavljenicima Gospodin udijeli dobro zdravlje, radosno kršćansko raspoloženje i još puno lijepih obiteljskih trenutaka s djecom, unučadi i praunučadi. Na njima se zaista ispunila blagoslovna molitva koju je svećenik molio na njihovom vjenčanju: Bili plodni potomstvom, roditelji prokušanih vrlina, oboje vidjeli sinove sinova svojih! A svu njihovu rodbinu neka dragi Bog svojim blagoslovom prati.

Izvor: svetistesrcaisusovastudenci.info