Braniteljske udruge iz Ljubuškog "dižu se" protiv Heleza

Zukan Helez
... priopćenjem za javnost u svezi obustave isplate invalidnina u ŽZH po nalogu federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani i suborci , ne znamo koliko ste upoznati sa situacijom o neisplati invalidnina za ratne vojne invalida u ŽZH koju je naložio federalni ministar Zukan Helez.
Pošto se nitko od političara i vladajućih struktura nije oglasio o toj diskriminaciji HVO-a osim ministra za pitanja branitelja u ŽZH , Mladena Begića, osjećamo odgovornost i obvezu da se oglasimo i narod, u kratkim crtama, upoznamo s aktualnim stanjem po tom pitanju.
Zukan Helez je protuzakonito i bez ikakvih najava i rješenja samovoljno obustavio isplatu invalidnina ratnim stradalnicima u ŽZH. U svemu tome najžalosnije je što je stavio u isti koš i poginule branitelje. Držimo to smišljenim činom kako bi nas se razjedinilo i zavadilo. Poručujemo mu da u svome naumu neće uspjeti.
Gospodine Helez kako možete uzimati od poginulih branitelja HVO-a, a isplaćivati jednokratne pomoći bivšim pripadnicima Armije BiH po 1.500 KM?

Mi , kao „Udruga maloljetnih branitelja" i „Udruga liječenih od PTSP", ogorčeni smo Vašim činom te pozivamo sve branitelje da ovaj put svi budemo jedinstveni, jer dosta je više udaranja po HVO-u. Stoga pozivamo sve branitelje da se dignemo protiv ovog „zločinačkog" čina ministra Heleza, njegovih političkih nalogodavaca i vladajućih struktura, te ih svim, zakonom dopuštenim sredstvima, pokušamo spriječiti u njihovu naumu.

Ovim putem još jednom pozivamo sve hrvatske političke i vladajuće strukture u Federaciji i Županijama da prekinemo svaku suradnju s ministarstvom branitelja na čelu sa Zukanom Helezom dok se ne prestane s omalovažavanjem i marginaliziranjem hrvatskih branitelja u FBiH, te iziđemo na prosvjede i blokade", stoji u priopćenju.