Bogatim programom u Ljubuškom obilježena 21. obljetnica dana pada Vukovara

Na Trgu domovinske zahvalnosti tijekom dana ljubušaci su imali priliku zapaliti svijeću i time podržati humanitarnu akciju "Jedna svijeća za djecu Vukovara" te razgledati izložba likovnih radova učenika svih Osnovnih škola općine Ljubuški. Deset najboljih radova po izboru akademskog kipara Tonija Kozarića bit će nagrađeno besplatnim pohađanjem Dječje likovne akademije u Dječjem svijetu.

U 13 sati općinom su odzvanjala crkvena zvona kao podsjetnik na početak predaje vukovarskih branitelja. Večernji program započeo je svetom misom za žrtve Domovinskog rata i svih proteklih ratova u crkvi sv. Kate u Ljubuškom koju je predvodio fra Dario Dodig. Sudionici su se nakon toga u mimohod s upaljenim svijećama i uz molitvu koju je predmolio fra Velimir Mandić uputili na Trg gdje su položili svijeće. Nakon prigodne molitve učenici Gimnazije Ljubuški izveli su Vukovarski recital, koji je prvi put izveden na području Hercegovine.

Bogatstvo programa, predavanja koja su prethodila obilježavanju, zvonjava crkvenih zvona te golubica mira od zapaljenih svijeća čine ovogodišnje sjećanje u Ljubuškom posebnim.

Orgnizatori su Skauti, a uz Općinu kao suorganizatora tu su još građanska inicijativa "Zajednička budućnost je u istini Ljubuški" koju čine civilne i udruge proistekle iz Domovinskog rata kao i mnogobrojni građani.

LJ::portal