A. N. (24) iz Crvenog Grma u istoj večeri počinila tri prometna prekršaja

Cilj akcije bio je otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja (upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje brzine i dr.), u akciji su sudjelovale četiri policijske ophodnje, dvije ophodnje PU Ljubuški i dvije ophodnje Postroje za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, koje su kontrolirale promet po unaprijed sačinjenom planu, na lokalitetima gdje se očekivao najveći promet motornih vozila.

Tijekom akcije kontrolirana su 92 vozača i vozila a alkotestirana su 43 vozača. Izvršenim alkotestiranjem kod 11 vozača izmjereno je prisustvo nedopuštene količine alkohola u organizmu - ti vozači isključeni su iz prometa i istima su uručeni prekršajni nalozi. Tijekom akcije evidentirano je ukupno 19 prekršaja, za većinu prekršaja počiniteljima su na licu mjesta uručeni prekršajni nalozi dok je u jednom slučaju počiniteljica prekršaja odbila primiti prekršajni nalog, istoj ćemo nalog naknadno uručiti.

IZDVAJAMO

U 00:30 h policijski službenici koji su kontrolirali promet u Jelačića ulici u Ljubuškom izdali su naredbu za zaustavljanje (palica STOP POLICIJA) vozačici motornog vozila marke VW Golf, BH registarskih oznaka, međutim vozačica se oglušila na naredbu i nastavila s vožnjom o čemu su obaviještene ostale ophodnje. Ubrzo, navedeno vozilo zaustavljeno je u Međugorskoj ulici a izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljala A. N. (24) iz Crvenog Grma, općina Ljubuški. Vozačica Golfa, koja je bila u vidno alkoholiziranom stanju, odbila se alkotestirati čime je, uz nepostupanje po naredbi ovlaštene službene osobe, počinila još jedan prometni prekršaj. Policijski službenici oduzeli su vozačku dozvolu od A. N. (24) te je obavijestili da je isključuju iz prometa na što je ista sjela za upravljač te se s vozilom zaputila u smjeru Ljubuškog, čime je počinila i treći prekršaj. Treća policijska ophodnja zaustavila je navedeno vozilo na kružnom toku nakon čega je A. N. (24) uručena potvrda o oduzimanju vozačke dozvole - ista je potom sjela na mjesto suvozača a vozilo je odvezla trijezna suvozačica. Budući da je A. N. (24) odbila primiti prekršajni nalog istoj ćemo nalog naknadno uručiti - za počinjene prometne prekršaje A. N. (24) izrečena je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 300 KM te je dobila 2 kaznena boda.

U 3 h policijski službenici koji su kontrolirali promet na regionalnoj cesti R424, u mjestu Mostarska Vrata, zaustavili su motorno vozilo marke Fiat, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao S. V. (28) iz Ljubuškog. Izvršenim alkotestiranjem kod S. V. izmjereno je 3,92 ‰ alkohola u dahu nakon čega je isti isključen iz prometa te mu je na licu mjesta uručen prekršajni nalog - za počinjeni prekršaj istome je izrečena novčana kazna u iznosu od 100 KM, dobio je 2 kaznena boda te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od mjesec dana.

mupzzh.ba