Završen franjevački hod kroz livanjski kraj

Završen franjevački hod kroz livanjski kraj
Pedesetak sudionika na čelu sa područnim duhovnim asistentom fra Danijelom Rajićem propješačilo je oko 100 kilometara kroz sljedeće župe: Šuica, Livno, Bila, Ljubunčić a dio programa bio je organiziran i u samostanu sv. Petra i Pavla na Gorici.

Mladi su na ovom putu svaki dan započinjali ranom jutarnjom molitvom Časoslova. Hod je bio praćen molitvom krunice, pjesmom i smijehom uz koji se zaboravljaju svi žuljevi, vrućina i pređeni kilometri. Za svaki dan bila je predviđena određena tema, o kojoj su framaši razmatrali, prvo kroz meditacije i ulomke iz Biblije, života sv. Franje i dokumenta „Radost evanđelja", a potom i kroz trenutke zajedničke tišine.

Svakodnevno se molilo za Crkvu, obitelji, prijatelje, domovinu, nova duhovna zvanja i sve koji su se preporučili u molitve. Nakon završene dionice puta, redovito je slavljena večernja sveta misa a vrlo ozbiljno se radilo i po grupama prema knjižici koja je posebno pripremljena za ovaj put. Mladi su se i družili kroz igre i pjesmu, te dan završavali večernjom molitvom. Iako izmoreni suncem, kišom, kilometrima, žuljevima i vjetrom, radost mladih srdaca nije mogla biti veća znajući da su ustrajali do kraja kao jedna velika framaška obitelj.

29. srpnja bio je pripremljen i obred obnove obećanja framaša iz župe Ljubunčić. U franjevačkom samostanu na Gorici bilo je organizirano razgledavanje, samostana, muzeja i galerije. Navečer je zajedno s novacima i drugim mladima bilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom koje je sve okupljene duboko dirnulo u srce.

U četvrtak 31. srpnja je bilo pokorničko bogoslužje, ispit savjesti te ispovijedanje u župnoj crkvi u Livnu kako bi se svi sudionici pripremili za potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli na blagdan Gospe od anđela.

Raspjevana družina sv. Franje krenut će u Asiz 1. kolovoza u ranim jutarnjim satima, s tim da će prvo posjetiti Padovu. Tu će biti organizirano razgledavanje grada, posjet svetištu sv. Lepolda, sv. Justine i bazilike sv. Ante gdje će biti i sveta misa na hrvatskom jeziku.

Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo svim svećenicima i časnim sestrama koji su mlade radosno primili u svoje župe te obiteljima koje su velikodušno otvorile vrata svojih domova i svim ljudima dobre volje koji su nam uz cestu nudili okrjepu. Obećavamo da ćete nam biti u molitvama u Asizu.

Mir i dobro!

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene