Vlada HBŽ odobrila 36.000 KM vatrogasnim društvima

tržnica, arizona, veliki požar, požar, arizona, Vlada HBŽ
Potreba za dodatnim vatrogascima ukazala se s obzirom na veliku površinu županije i povećan broj požara posljednjih godina.

Dodijeljenih 36.000 KM namijenjeni su za obuku, opremanje i organizaciju vatrogasnih postrojba na području svih šest općina ove županije, a radi efikasnijeg sprečavanja izbijanja i širenja požara, te zaštite ljudi, biljnog i životinjskog svijeta, materijalnih, kulturnih i drugih dobara i okoline.

Vlada je na istoj sjednici odobrila i 29.500 KM Županijskom nogometnom savezu u svrhu plaćanja kotizacija za sve nogometne selekcije u 2019. godini, zatim 10.000 KM Zavodu za javno zdravstvo HBŽ za uplatu zaostalih poreza i doprinosa za zaposlene u oblasti zdravstva, te 15.000 KM duvanjskom udruženju "Stećak" za organizaciju 6. revije tradicionalne odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske.

Vlada je dala i suglasnost za raspisivanje Javnog poziva za prijavu projekata udruženja građana za sufinanciranje iz budžeta HBŽ za 2019. godinu u koju svrhu je predviđen iznos od 40.000 KM, te o transferu 20.000 KM Crvenom križu i invalidnim udruženjima s područja županije.

Foto: Ilustracija