U Livnu obilježen Dan policije

svećanost

... i predstavnici policije i MUP-a ZHŽ, HNŽ, SBŽ i PŽ, te Granične policije BiH.

Manifestacija je započela misom u župnoj crkvi Svih svetih, a nastavljana svečanim defileom od crkve do spomenika poginulim hrvatskim braniteljim, gdje su položeni vijenci, da bi nakon toga uslijedila svečana akademija u Domu kulture, gdje je ministar MUP-a Herceg-Bosanske županije, Darinko Mihaljević govorio o rezultatima rada i problemima s kojima se policija susreće.

Prisutnima su se obratili i izaslanik MUP-a Hrvatske i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, s kojim su došli i Vjekoslav Benanda, Marinko Čavara, Borjana Krišto i brojni drugi funkcioneri HDZBiH.

- Veseli me da je HNS pokrovitelj ove manifestacije, na kojoj sv. Mihovila, zaštitnika policije, u Livnu zajednički proslavljaju predstavnici policije svih županija u kojima su Hrvati većina. Potreba za zajedništvom je istaknuta i na današnjoj misi posvećenoj ovom danu, a o važnosti saradnje i sa policijom susjedne nam Hrvatske već su govorili prethodnici - kazao je, između ostalog, Čović u kratkom obraćanju.

Nakon akademije uslijedio je svečani ručak na Ljetnoj pozornici Doma kulture. Dan policije u Herceg-Bosanskoj županiji slavi se u čast sv. Mihovila, arkanđela, ''zaštitnika Božjeg naroda i vojvode vojske nebeske'', pa, prema tome i ''zaštitnika policije''.

Slavili su ga i grad Šibenik, duvanjska župa i Hajdučka družina Mijata Tomića iz Tomislavgrada, čiji je također zaštitnik.

Dnevni avaz